Der var ingen slinger i valsen i mandagens Wild Card kamp fra Dak Prescott og Cowboys, der udraderede Bucs i Tampa Bay med 31-14.

Dak Prescott leverede en dominerende præstation, og gjorde alle kritikere stumme efter at have spillet en smule lunket i slutningen af grundspillet, hvor han kastede 11 interceptions i de sidste syv kampe. Prescott kastede for 303 yards og fire touchdowns, og løb også ét touchdown ind i sejren, der er Cowboys’ første sejr over Brady, som måske har spillet sin sidste kamp i NFL.

Kampen startede ellers ikke så fantastisk for Cowboys, der så meget rustne ud på angrebet i de to første serier, hvor det blev til minus fem yards. Herefter tog Prescott dog for alvor fat og scorede på tre angrebsserier i træk i slutningen af 2. quarter, og gav dermed Cowboys deres første slutspilssejr på udebane siden 1992.

To af scoringerne gik til Tight End Dalton Schultz, mens den sidste i første halvleg var en flot veludført fake nær mållinjen, hvor Prescott selv kunne spadsere ind.

Dog havde Cowboys kicker Brett Maher ikke en specielt god dag, og startede med at misse extra point på de tre første scoringer, hvilket gav en pause stilling på 18-0 til Dallas.

Cowboys fortsatte magtdemonstrationen efter pausen, hvor forsvaret holdt Bucs fra at score på den sjette serie i træk, mens Dak leverede endnu et toucdown-kast. To drives senere efter sit første touchdown i 2. halvleg kastede Dak endnu et, hvilket var en smuk drop bold til CeeDee Lamb på 4. down.

Herefter var stillingen 31-6 og kampen var dermed reelt afgjort. Prescott kommer med denne præstation i selskab med blot Aaron Rodgers og Matt Ryan som de eneste, der har kastet 4+ touchdowns og løbet et ind i en slutspilskamp.

Selvom Tom Brady nåede at kaste for 351 yards, så hjalp det ikke det helt store, da Buccaneers havde meget svært ved at sætte point på tavlen. Brady havde ellers chancen for at udligne og tage føringen ved stillingen 6-0, men han kastede istedet sin første red-zone interception siden 2019 på dette spil.

Cowboys møder i næste uge 49ers, der smed Dallas ud af slutspillet i 2021.