New Orleans Saints ejer, Gayle Benson, har erkendt, at hun og Saints har givet den romerskkatolske kirke PR-hjælp for at afværge en serie af beskyldninger om systematisk seksuelt misbrug af børn gennem årtier. En dybdegående Sports Illustrated-artikel sår tvivl om, hvorvidt hjælpen er stoppet ved ‘minimal PR-hjælp’.

Efter gennemgang af sagsakter og offentlige registre tyder meget på, erfarer Sports Illustrated, at Saints-organisationens top har været markant dybere indvolveret i sagen end man har villet indrømme. Saints’ juridiske afdeling har kæmpet hårdt for at få stævnede e-mails og dokumenter forseglet, så offentligheden ikke kunne få indholdet at kende, hvilket kunne tyde på, at Saints har noget at skjule.

En anklage lyder på, at Saints skulle have brugt sine resourser og magt til at manipulere en liste over pædofile præster, og derved vælge hvilke navne, der skulle og ikke skulle være på ‘pædofil-listen’. Ifølge advokaten Richard Trahant, der repræsenterer en navnebeskyttet sagsanlægger, og som derfor har akindsigt, udtaler, at der ikke længere nogen tvivl om Saints medvirken og manipulation af listen.

Saints’ senior vice president for kommunikation, Greg Bensel, skulle efter sigende have deltaget i et konferenceopkald, hvor emnet netop var fjernelse af præster fra ‘pædofil-listen’. Ydermere beskyldes Bensel for at have koordineret pressestrategien for ærkebiskoppen i det romerskkatolske erkebispedømme i New Orleans, Gregory Aymond. Aymond har længe været tæt forbundet med Saints og klubbens ledelse. Blandt andet stod han for Saints’ messe inden holdets Super Bowl-sejr over Indianapolis Colts i 2010.

I perioden 2007 til 2018 støttede holdejer Gayle Benson ærkebiskopdømmet i New Orleans og andre romerskkatolske organisationer med 62 millioner dollar, tilsvarende 411 millioner danske kroner. En del af disse penge, hvis formål eller tjeneste ikke umiddelbart har været specificeret fra Bensons side, skulle ifølge anklagen, i et forsøg på at tie de forurettede, have været brugt til at betale en række forurettede uden domstolsafvikling – en anklage, Saints og Benson også afviser.

Trahant, ligesom enhver anden, undrer sig over hvorfor Saints, en så magtfuld og betydningsrig institutioner, har villet have noget som helst at gøre med en betændt pædofilisag og den anklagede katolske kirke.

Benson lader imidlertid ikke til at have nogle skrupler ved relationen. Hun udtaler, at hun agter at hjælpe ærkebiskopdømmet igen. Hun vil ikke afskrækkes fra at hjælpe folk i nød, sagde hun i februar. En kommentar, der, skulle anklagerne vise sig sande, ikke ligefrem vil fremstå sympatiske.

Saints-organisation har før haft en møgsag hængende over hovedet, da det i 2012 kom frem, at holdet havde bla. havde uddelt bonusser for at skade modspillere – en sag der senere fik navnet ‘Bounty Gate’. Denne sag, viser den sig sand, er formentlig langt større og værre end Bounty Gate.

Find Sports Illustrateds fulde historie her.

1 KOMMENTAR

  1. I må altså gerne lige læse korrektur på jeres artikler – I gør det godt – men der simpelthen for meget i den her så lyder som om det har været igennem Google Translate…

Comments are closed.