New England Patriots har på papiret ingen offensiv eller defensiv koordinator. Det betyder dog ikke, at de ikke kommer til at have det i den kommende sæson. Men der er en udspekuleret årsag til, at de ikke har givet den titel til nogen.

Patriots trænerstab består i øjeblikket af Bill Belichick som cheftræner og derefter en masse positionstrænere. Normalt ville et hold have en koordinator med ansvaret for henholdsvis angrebet og forsvaret, men på spektakulær vis har Patriots ingen af delene.

Det har ledt til en del spekulationer om, hvem der skal kalde spillene for Patriots, når sæsonen starter.

Alt tyder dog på, at den tidligere Lions cheftræner Matt Patricia kommer til at kalde spillene på angrebet, og at der er en meget specifik grund til, at han ikke har fået titlen som koordinator.

Tom Curran, som dækker Patriots er nemlig blevet træt af at besvare spørgsmålet om Patriots koordinatorer og er derfor gået på twitter for at forklare det én gang for alle.

Patriots har ingen officiel offensiv koordinator, fordi de skal betale Patricias løn, såfremt han får titlen.

Patricia blev fyret hos Detroit Lions efter tre dårlige sæsoner, men Patricias løn er garanteret, og Lions hænger derfor stadig på resten af regningen, som først er betalt af efter 2022-sæsonen.

Indtil da – eller indtil Patricia får en ny trænerrolle – betaler Lions cheftrænerløn til den tidligere cheftræner.

Matt Patricias tjans hos Patriots er derfor ikke koordinator eller træner, men derimod Senior football advisor/offensive line, hvilket er tilpas udvandet til at Patricia stadig får sin løn hos Lions.

Der har ikke været nogen meldinger om hvorvidt Joe Judge er i en lignende situation, men det er da nærliggende at tænke tanken. Judge skrev under på en 5-årig kontrakt, men blev fyret hos New York Giants efter blot to sæsoner. Også Judge har fået en udvandet titel – Offensive assistant/quarterbacks – som kunne indikere, at han fortsat er på Giants lønningsliste.

Men angrebet fungerer ikke

Det ser dog ikke ud til, at Matt Patricia har voldsom succes med at køre et angreb. De tidlige meldinger fra træningslejren tegner nemlig et noget dystert billede.

Men det er fortsat tidligt på sæsonen og man skal passe på med at drage for mange konklusioner på baggrund af sæsonoptakten.