New England Patriots har udelukkende sig selv at takke for, at de for første gang siden 2009 indtræder slutspillet i den indledende wildcard-runde. Tom Brady og co. tabte ukarakteristisk til upåagtede Miami Dolphins på hjemmebane i New England, hvorfor Kansas City Chiefs – med deres sejr over San Di… Los Angeles* Chargers – overtog det andet seed i AFC.

Omvendt kommer Tennessee Titans til opgøret med en masse momentum – anført af det hæsblæsende godstog Derrick Henry, der senest tæskede 211 yards og tre touchdowns ind mod Houston Texans. På den baggrund sluttede Henry grundspillet med 1.540 løbede yards, hvilket var flest i NFL.

Fænomenet Derrick Henry har senest lagt navn til en snestorm, der har bevæget sig nordøst indover USA. Snestormen ”Henry” forventes at ramme New England i løbet af lørdagen – hvor spilleren Derrick Henry for i øvrigt også fylder 26 år. Det er fin lir fra meteorologerne!

Det umiddelbare spørgsmål er derfor, om Patriots’ slutspilssnilde kommer dem til gode – og om det er nok til at trumfe Titans’ øjeblikkelige, spillemæssige momentum? New England Patriots har fx vundet minimum én slutspilskamp i de seneste otte sæsoner – bl.a. over Titans i 2017 med 35-14.

Seneste nyt på skadesfronten

Bill Belichick råder over en nærmest skadefri trup inden slutspilsbraget mod Tennessee Titans. Kun cornerback Jason McCourty er tvivlsom til opgøret med lyskenproblemer.

Det betyder, at Julian Edelman kommer i aktion til trods for, at han har døjet med både knæ- og skulderproblemer i en længere periode. Skaderne har imidlertid ikke hæmmet Edelman, som har leveret et personligt rekordår med 1.117 grebne yards og seks touchdowns i 16 kampe.

Tennessee Titans har derimod en række skader, som Mike Vrabel må forholde sig til. Således er slot-receiver Adam Humphries dømt ude med ankelproblemer, mens cornerback Adoree’ Jackson har siddet ude siden 1. december 2019. Jackson har dog insisteret på, at han bliver kampklar til lørdagens slutspilsbrag. Endelig er receiver / returner Kalif Raymond også tvivlsom med en hjernerystelse.

Hold øje med…

Titans’ kasteangreb mod Patriots’ secondary

Ryan Tannehill har nærmest egenhændigt transformeret Tennessee Titans’ angreb, efter han blev gjort til starter i syvende spillerunde. Siden har Tannehill kastet 2.742 yards og 22 touchdowns, hvilket giver en passer rating på imponerende 117,5. Tannehill har sågar en uhørt høj passer rating på over 130 i seks af de seneste syv kampe!

Nu står Tannehill over for Patriots’ forsvar, hvor særligt enhedens bagerste geledder har leveret et forrygende grundspil og tilladt sølle 180 kastede yards i gennemsnit pr. kamp (næst bedst i NFL). På den baggrund har Patriots-forsvaret formået at tage over for det vaklende angreb, som slet ikke har kunnet leve op til fordums styrke.

Derfor bliver det ekstremt spændende at følge Patriots’ cornerback Stephon Gilmore, der kandiderer til prisen som årets forsvarsspiller i NFL, over for de to unge Titans-receivere A.J. Brown (52 grebne bolde for 1.051 yards og 8 touchdowns) og Corey Davis (43 grebne bolde for 601 yards og 2 touchdowns). I Patriots’ ukarakteristiske nederlag til Miami Dolphins blev Stephon Gilmore – helt uhørt – kørt rundt i manegen af DeVante Parker, som greb otte bolde for 137 yards. Ydermere var Gilmore også i problemer, senest han stod over for førnævnte Corey Davis, som greb syv bolde for 125 yards og et touchdown.

Det skal dog bemærkes, at Ryan Tannehill aldrig har vundet i Foxborough (0-6) i sin tid som Dolphins-quarterback. 

Josh McDaniels vs. Dean Pees 

Der er også lagt op til en spektakulær taktisk duel mellem New England Patriots’ offensive strateg Josh McDaniels og Tennessee Titans’ defensive guru Dean Pees. Det er to slutspilserfarne og Super Bowl-vindene trænere, der krydser klinger.

Tom Brady har haft én af sine dårligste sæsoner i NFL, hvilket understreges af hans manglende præcision (60,8 pct. ramte kast), lave quarterback rating på 88,0 og blot 24 kastede touchdowns, som er hans laveste total siden 2006. På papiret bør Brady have nogenlunde muligheder for at gøre ondt på Titans’ forsvar, der har haft sine problemet mod kastespillet. Titans-forsvaret har i gennemsnit tilladt 255 kastede yards pr. kamp, hvilket er 8. dårligst i NFL. Hertil er det afgørende, at cornerback Adoore’ Jackson bliver kampklar, da han er en hjørnesten i Titans’ secondary. Ydermere råder Dean Pees over fine spillere i form af safety Kevin Byard og pass rusher Harold Landry, der begge kan få kampafgørende betydning.

Derfor skal Josh McDaniels have en kreativ og gennemtænkt kampstrategi med under armen, hvis New England Patriots’ angreb skal kickstarte sig selv i den første slutspilskamp.

Spiltip

New England Patriots bliver holdt som væsentlige favoritter af Danske Spil og det skal udnyttes. Jeg forventer en tæt kamp, hvor Tennessee Titans kommer til at udfordre Patriots til det yderste.

I den forbindelse giver Danske Spil odds 1.87 igen på, at Tennessee Titans maksimalt taber med 5 point (Handicap 0-5.5 inkl. OT 2).

I kan finde spillet via dette link. Spil ansvarligt!

Forudsigelse

Vi har set de første sprækker på New England Patriots’ utrolige dynasti i grundspillet anno 2019 og et slutspilsnederlag til Tennessee Titans kan meget vel markere begyndelsen på enden for Tom Brady.

New England Patriots har hjemmebanefordelen i baghånden og er historisk gode i slutspilssammenhæng – men ikke desto mindre vover jeg pelsen og spår en Titans-sejr i et utrolig tæt opgør.

Tennessee Titans vinder med 23-17.

Læs også Gul Kluds optakt til Houston Texans vs. Buffalo Bills via dette link.

Skriv en kommentar