Det er de færreste, som forventer, at Houston Texans (10-6) eller Buffalo Bills (10-6) kan drille de mest profilerede mandskaber i AFC-slutspillet. Ikke desto mindre er der lagt op til et spændende og intenst opgør mellem to modstandere, som kommer til at definere, hvorvidt 2019-sæsonen kan godkendes eller ej.

Bill O’Brien sparede profiler som DeShaun Watson og DeAndre Hopkins i sidste weekends ubetydelige opgør mod Tennessee Titans, mens øvrige spillere som Laremy Tunsil, Kenny Stills, Will Fuller og J.J. Watt også fik yderligere (tiltrængt) hviletid til at slikke deres sår.

I Buffalo spillede Josh Allen kun det første kvarter mod New York Jets, inden han lod sig udskifte. Veteranen Frank Gore medvirkede også kun i første halvleg, inden han stemplede ud.

Dermed udgjorde 17. spillerunde et nødvendigt pusterum for de to mandskaber, som er ganske skadesplagede efter en lang og hård sæson.  

Seneste nyt på skadesfronten

Houston Texans’ forsvar får en tiltrængt saltvandsindsprøjtning i form af J.J. Watt, som er tilbage efter at have siddet ude med en skulderskade siden ottende spillerunde. Forinden havde Watt præsteret 24 tacklinger, fire sacks og en enkelt fumble. Watt kommer uomtvisteligt til at hjælpe Texans’ forsvar, der i grundspillet blot rangerede som nr. 26 af 32 hold i forhold til antal sacks (23,5 styks).

Det betyder imidlertid ikke, at livet er en dans på roser for Bill O’Brien, der med al sandsynlighed må undvære receiver Will Fuller, som døjer med en skade i sin lyske. Derudover er cornerback-duoen Johnathan Joseph og Bradley Roby begge tvivlsomme med forstrækninger.

Sean McDermotts trup er ligeledes plaget af skader til centrale spillere. Fx er forsvarets defensive end Shaq Lawson (forstrækning) og cornerback Levi Wallace (ankelskade) meldt tvivlsomme. Lawson har dog udtalt, at han forventer at blive kampklar.

Derudover er der tvivl om returner Andre Roberts (fodskade) og right tackle Ty Nsekhe (ankelskade).

Hold øje med…

Texans’ angreb med / uden Will Fuller

Will Fuller er en relativt overset juvel i Houston Texans’ angreb, hvilket selvsagt skyldes, at makkeren DeAndre Hopkins er én af ligaens bedste receivere og derfor (naturligt) stjæler rampelyset. Alligevel er der bemærkelsesværdig forskel på Houston Texans’ angreb med og uden Will Fuller på banen. Med Fuller på holdkortet producerede angrebet i gennemsnit 298 kastede yards og 26,3 point pr. kamp i 2019. Uden Fuller er tallene nede på 158 kastede yards og 19,6 point pr. kamp. Desuden er Texans 8-3 med- og 2-3 uden Will Fuller. Der er i skrivende stund tvivl om den 25-årige receiver, som bliver testet kort inden kampstart. Det vil være et hårdt slag for Texans, hvis han igen må sidde over.

Kan Josh Allen levere på den største scene?

Det bliver særdeles interessant at se, hvordan Josh Allen præsterer, når han kastes i kamp på en fjendtlig udebane i slutspillet. Omstændighederne kan – tilnærmelsesvis – sammenlignes med Buffalo Bills’ Thanksgiving-opgør på udebane mod Dallas Cowboys i november 2019. Her gjorde Buffalo Bills kritikerne til skamme og vandt en flot sejr på 26-15 – og her ramte Josh Allen på knap 80 pct. af sine kast for 231 yards og et touchdown, mens han løb for yderligere 43 yards og et touchdown. Med tanke på Houston Texans’ skadeskvaler i forsvarets secondary bør Josh Allen have relativt gunstige muligheder for at gentage sit svendestykke. I bør derfor også holde øje med den lynhurtige receiver John Brown, der leverede et flot grundspil med 1.060 grebne yards og seks touchdowns.

Spiltip

Jeg forventer en relativt lavt scorende kamp, som først bliver afgjort til sidst. Begge hold har brugt en ekstra uge på at forberede sig til netop dette opgør, hvilket kan gøre det til en taktisk affære.

Som nævnt nedenfor tipper jeg en hjemmebanesejr, og i den forbindelse giver Danske Spil – i skrivende stund – odds 3,30 på, at Texans vinder, samt at der kommer under 43,5 point i opgøret.

I kan finde spillet via dette link. Spil ansvarligt!

Forudsigelse

Buffalo Bills’ forsvar kommer til at gøre livet surt for DeShaun Watson – særligt hvis Will Fuller sidder ude. Omvendt har Texans hjemmebanefordelen, forsvaret får J.J. Watt tilbage og DeShaun Watson har gennemgående været én af ligaens bedste quarterbacks i 2019. Jeg tror, at han gør forskellen og sender Texans videre til næste slutspilsrunde.

Houston Texans vinder med 20-17.

Læs også Gul Kluds optakt til det andet wildcard-opgør i AFC mellem New England Patriots og Tennessee Titans.

Skriv en kommentar