Knapt er 2020-sæsonen overstået før forberedelserne til en historisk 2021-sæson begynder.

NFL er i fuld gang med at få alle detaljerne på plads til den første sæson i historien med 17 kampen i grundspillet. Det vil formodentlig samtidig betyde, at antallet af træningskampe i pre-season skæres ned fra fire tll tre.

Selvom det forventes, at NFL-ejerne tilføjer den ekstra kamp til grundspillet allerede i år, så kan det faktisk være at ligaen beholder de nuværende 16 kampe og først går til 17-kamps formatet i 2022. Dette er dog lettere usandsynligt, da vi snakker rigtig mange dollars, der er spil med en ekstra kamp.

Men netop det med NFLs pengeglæde, rettighedernes pris og tv-selskabernes økonomiske formåen efter et Corona-plaget 2020, kan gøre at forhandlingerne om de kommende års tv-rettigheder og prisen for at vise NFL-kampe, udskyder indførslen af den 17. kamp.

En anonym kilde siger dog til avisen Washington Post, at han forventer NFL-grundspillet bliver udvidet allerede i efteråret: “Jeg tror ikke, der er taget en endelig beslutning, men jeg tror, ​​det bliver 17 og tre” med henvisning til tre kampe i pre-season.

Læs også: NFL enige om grundspil med 17 kampe

Ejerne stemte i december for at gå videre med sammensætningen af et kampprogram med 17 kampe i grundspillet. Som det ser ud nu, er der 12 kampe mod hold fra egen halvdel (NFC og AFC) og fire kampe mod modstandere fra den anden konference.

Den 17. kampe vil blive en kamp mod et hold fra den modsatte konference baseret på hvilken placering holdet fik året inden – 1ere møder 1ere, 2ere møder 2ere og så fremdeles. NFC og AFC-hold forventes at skulle skifte årligt mellem at have otte og ni hjemmekampe i en sæson.