Coronavirussen breder sig stadig i USA, men NFL bekræfter nu, at holdenes træningslejre vil starte som planlagt med de første spillere sat til at møde ind d. 21 juli.

NFL-sæsonen er kun halvanden måneds tid væk. I hvert fald hvis den oprindelige tidsplan følges. En NFL-sæson og forløbet af denne er dog blevet mere og mere usikker i kraft af kraftigt stigende COVID19-smittetal i USA.

NFL og Spillerforeningen ligger derfor i komplekse forhandlinger om, hvordan hele opstartsfasen, træningslejren og selve sæsonen skal forløbe. De to parter forhandlinger stadig om mange forskellige aspekter, men begge parter virker til at have accepteret, at træningslejren kan begynde som planlagt sidst i juli.

Her vil holdenes rookies møde ind til træningslejren d. 21. juli, holdenes quarterbacks og skadede spillere d. 23. juli og resten d. 28. juli.

Quarterbacks og rookies fra Chiefs samt rookies fra Texans kan som de første eneste undtagelser allerede påbegynde training camp mandag den 20. juli.

I skrivende stund kan der maksimalt være 20 spillere ad gangen på de respektive klubbers trænings-komplekser. Dette er reglerne, ind til klubberne godkender NFLs forslag til, hvordan klubberne skal håndtere et stort corona-udbrud.

Når spillerne møder ind, er planen, at de skal testes for COVID19 to dage i træk, og hvis de begge er negative, kan spilleren gennemgå sit lægetjek et par dage efter, hvorefter en spiller kan begynde konditions- og styrketræning, melder Bleacher Reports Master Testfatsion.

Hvordan resten af træningslejren eller pre season skal fungere vides endnu ikke, og NFL og Spillerforeningen forhandler stadig om ting som testprotokoller, forbehold under træningen, smitteprotokoller, antallet af pre season-kampe og økonomisk kompensation i løbet af sæsonen.

De forhandlinger vil fortsætte mens NFL-holdene altså langsomt begynder konditionstræning til at begynde deres træningslejre. NFL har allerede skåret pre season til kun to træningskampe, men det er muligt, at der slet ikke bliver spillet træningskampe i år.