En af Danmarks mest erfarne NFL-kommentatorer er tilbage, når TV2 blænder op for NFL på søndag.

Jesper Elming kommenterede NFL på TV2 Zulu, sidst amerikansk fodbold lå på TV2-kanalerne. Efter 15 års pause er den rutinerede tv-mand tilbage.

-I bund og grund, fordi jeg elsker nfl, siger den nu 47-årige DAFF Hall of Fame receiver og fortsætter, Jeg elsker amerikansk fodbold. Og jeg tror ikke, 10 vilde heste ville kunne holde mig tilbage.

Til dagligt arbejder han som dokumentarist for Kompagniet i Aarhus, hvor han blandt andet står bag de store TV2-hits “Jeg er stammer” og “Nabokrig”. Det skinner også igennem i hans tilgang til NFL:

Jeg har lyst til at formidle den sport, jeg har elsket, siden min bror introducerede mig for amerikansk fodbold i 1986. Jeg er vild med at fortælle historier. Det gør jeg også i mit daglige arbejde. Og NFL er fyldt med fantastiske historier. Sejre, nederlag, helte og skurke. Det vil jeg gøre en stor dyd af at give videre til seerne hver søndag 

Læs også: Claus Elming: Derfor er jeg ikke en del af NFL på TV2 Sport  

Søndag sidder han igen i studiet, og selvom han sidst kommenterede størstedelen af kampene på TV2 Zulu med Thomas Qvortrup, der nu laver podcasten NFL Showet, så kender han sin nye makker Jimmy Bøjgaard særdeles godt:

-Jimmy og jeg har kommenteret flere kampe sammen, og faktisk går vi jo meget lang tid tilbage. Det er helt tilbage til barnsben i (fodboldklubben) Herning Fremad i 80erne – jeg har jo kendt Jimmy stort hele mit liv, og vi er bare et godt makkerpar, så jeg glæder mig meget til på søndag.

Første kamp på TV2 Sport som Jimmy Bøjgaard og Jesper Elming skal kommentere er opgøret mellem Chicago Bears og San Francisco 49ers.

Har du ikke TV2 Sport eller TV2 Play, så kan se hele NFL spilleuge 1 gratis med NFL Gamepass.