NFL er tilbage på dansk tv, men det bliver indtil videre uden Claus Elming som kommentator.

Når NFL-sæsonen 2022 begynder på torsdag med de forsvarende mestre fra LA Rams på hjemmebane mod Buffalo Bills, så er det igen TV2-koncernen, der har rettighederne i Danmark.

Det havde de sidst fra år 2000 til 2007, hvor Jimmy Bøjgaard og Claus Elming, hver søndag guidede seerne igennem aftenens live kamp. Men i denne ombæring bliver det uden sidstnævnte. Det fortæller han til Gul Klud:

-Vi kunne desværre ikke blive enige om økonomien, fortæller Elming, men afviser dog ikke, at en aftale kan komme på plads.

-Nu må vi se. Kontakten er der stadig, men lige nu er vi langt fra hinanden. Vi har dog aftalt at tales ved, når vi kommer lidt længere frem i sæsonen. Det kan jo være, at jeg lige som Odell Beckham Jr. gør comeback midt i sæsonen, griner den mangeårige NFL-kommentator.

Ingen Falkeøje og NFLming

Bøjgaard og Elming kommenterede første gang sammen, da Morten Andersen spillede Super Bowl med Atlanta Falcons mod Denver Broncos. Desværre tabte Falcons Super Bowl, men en NFL-ild var tændt i Danmark.

Året efter så TV2 Zulu dagens lys, og på allerførste sendedag viste den nye station kampen mellem Arizona Cardinals og Philadelphia Eagles. Igen med Elming og Bøjgaard som kommentatorer.

Efter 7 år på Zulu kommenterede de sammen 6 år på TV2 Sport, og ialt blev det til langt over 300 kampe og ialt 9 Super Bowls for NFL-makkerparret.

Parret fik også sine egne øgenavne. Således blev Bøjgaard kaldt Falkeøje for sin evne til altid at spotte bolden, mens Elmings efternavn hurtigt blev til øgenavnet NFLming.

Hvem skal så være NFL-kommentatorer på TV2 Sport?

Det fremgår endnu ikke, hvem der skal kommentere kampene, men TV2 er ambitiøse og vil kommentere fire kampe hver søndag. Det endelig kuld af kommentatorer og eksperter offentliggøres onsdag eller torsdag, lige som torsdagens åbningskamp også bliver med dansk kommentering.

Du kan se hele NFLs kampprogram for den første spilleuge her: NFL kampprogram 2022

Har du ikke TV2 Play kan du stadig se NFL hele sæsonen med NFL Gamepass