Opsummering

NFL holdene kaster bolden mere, og mere effektivt end nogensinde, og det øger værdien på de forsvarsspillere, der kan hjælpe med at stoppe kastet. Derfor bliver endnu flere af de mest atletisk overlegne spillere (om)skolet i netop de roller tidligt i deres football-karrierer. Der kræves i dag mere af en QB end blot at levere kast fra lommen. Han skal kunne undvig pres, og udføre en bred vifte af spil, der hjælper mod a neutralisere de dygtigste pass rushers.

Som et resultat af sundhedsmæssige foranstaltninger er den fysiske træningsfrekvens i NFL sænket, og den offensive linje har ikke den samme mulighed for at sammenspilles som tidligere, hvilket øger sværhedsgraden for at opnå succesfuldt linjespil – og det øger den atletiske forventning til quarterbacken.

Forstår man dynamikken i denne udvikling, er det ikke spor underligt, at de tre vigtigste positioner oftest anses for at være: QB (udfører kastet), Tackle i QBs blind side (beskytter kastet), og pass rusher (stopper kastet). Ligeledes ser man også hvorfor en dygtig offensiv linje oftest er fællesnævner for de bedste hold i NFL.

I NFL opstår trends hele tiden. Den mobile QB, som Lamar Jackson’s MVP-trofæ er bevis på, lader til at have kronede dage. Hvor længe det holder ved formentlig ingen. Men 2020 burde give nogle svar.