Eagles er 8-0 for første gang i klubbens historie, men Houston Texans beviste overfor alle andre, at holdet fra Philadelphia kan besejres.

Eagles anno 2022 er nu historiske

Philadelphia Eagles besejrede Houston Texans 29-17 torsdag aften. Dermed er Eagles 8-0 for første gang i klubbens historie. Men det holdt hårdt.

Eagles var storfavoritter – ja, faktisk var det top mod bund på mit ugentlige Momentumeter – men de spillede ikke op til deres normale niveau. Inden kampen havde Eagles scoret flere point i anden quarter i år, end Texans havde i alt hele hele sæsonen, men torsdagens kamp blev alligevel ganske spændende, og den overbevisende sejr på 12 point lyver en lille smule.

Texans fik lagt pres på Jalen Hurts, sackede ham tre gange, og offensivt flyttede de bolden fint. Men to turnovers kostede dem muligheden for den helt store overraskelse.

Goedert er god

Om du læser ovenstående som god på dansk eller God på engelsk kommer lidt an på, hvor du befinder dig, for i Philadelphia er tight end Dallas Goedert lige nu lidt en gud.

Quarterback Jalen Hurts spillede en solid kamp, hvor han ramte på 21 af 27 kast for 243 yards og to touchdowns. Det ene til Goedert. Den store tight end var konstant et sikkert mål for Hurts i en kamp, hvor Texans havde besluttet at tage AJ Brown ud af kampen (mere om det lige om lidt).

Goedert greb 8 af de 9 bolde, der blev kastet i hans retning for præcis 100 yards og et touchdown.

Kombinationen af Eagles read option løbespil og så Goedert, der glider fri bag de pressede linebackers er en lille taktisk genialitet, som mange hold vil få store problemer med at stoppe.

Man skal ikke Grave dybt…

…for at finde styrken på Eagles forsvar. Javon Hargrave (ok, overskriften var lidt søgt) spillede en forrygende kamp og lavede tre sacks og seks tacklinger.

Men også de nytilkomne Gardner-Johnson, James Bradberry og Hassan Reddick er kæmpe tilføjelser til et meget giftigt forsvar.

Eagles lavede to interceptions og sackede Texans quarterback tre gange – alle tre af Hargrave.

Texans har et par gode rookies

Eagles AJ Brown greb kun fire bolde i kampen, og den primære årsag til det var, at Texans havde sat rookie Derek Stingley på ham. Det er meget sjældent at et hold har så tiltro til en rookie cornerback, at de sætter ham i mand-til-mand på modstandernes bedste receiver.

Men i Stingley har Texans fundet en spiller, der allerede i sit rookie-år er meget tæt på at være en shutdown-corner. Overfor Stingley greb AJ Brown tre bolde for 38 yards, men han scorede touchdown… da Eagles satte ham i slotten, og Texans lod Stingley blive på ydersiden.

Runningback Dameon Pierce er også et fund. Rookien vandt allerede i træningslejren jobbet som starter og torsdag viste han hvorfor.

Hans telefonspæle af nogle lårbasser bliver bare ved med at pumpe, og han får altid det optimale ud af et løb. Mod Eagles løb han bolden 27 gange for 139 yards, og han kunne have ført Texans til sejr, hvis ikke deres quarterback smed sejren i hænderne på Eagles.  

Davis Mills kunne have været helten

Ugen efter Texans blev fysisk ydmyget af Titans kom de med blot fire dage pause tilbage og spillede en ganske solid kamp. De scorede touchdown på to af deres tre første drives, på hhv. 8 og 7 plays for 75 yards med to touchdown-kast af Davis Mills, og de kunne overraskende gå til pausen med 14-14.

Men i tredje quarter begik andenårs-quarterbacken en kapitalbrøler, da han under tungt pres, ville kaste bolden væk, men i stedet sendte bolden lige i hænderne på Eagles Chauncey Gardner-Johnson (hans tredje kamp i træk med en interception efter han kom til klubben, hans fjerde i træk og hans femte i sæsonen).

Eagles gik direkte ned og scorede touchdown, og det var en mavepuster Texans aldrig rigtig kom sig over.

Alligevel havde de chancen til sidst. Med 3 minutter tilbage og bagud 29-17 havde de bolden på Eagles 10-yard linje, men igen kastede Mills en interception.

NFL smiler over Amazon

Når en NFL-tv-produktion går fra live til slowmotion tilbage til live så sker det med det man i tv-sproget kalder en wipe. Du ser det i alle programmer, men tænker måske ikke videre over det.

Det har NFL og den nye partner Amazon til gengæld gjort. Sidstnævnte giver ca. 1 milliard dollars årligt for at have eksklusiv-retten til torsdagskampene de næste 11 år.

Dt betyder, at amerikanske seere kun kan se kampen, hvis de abonnerer på Amazon Prime. Men ikke nok med det. Ved hvert wipe kører Amazon Primes lyseblå logosmil henover skærmen. Undskyld mig NFL, men det er sgu FOR kommercielt.

Men det stopper ikke der. For som vi skrev her på Gul Klud i går, så er Amazon ejer Jeff Bezos måske den kommende ejer af Washington Commanders.

Nu skal du ikke lave numre med mig

Der var en sjov situation undervejs i kampen, som ikke ville være sket for bare tre år siden. I mange år var der fuldstændig faste numre for hvilke spillere, der kunne have hvilke rygnumre (det er der stadig, men det er blevet mere udvandet).

I 4. quarter blev Texans tight end Brevin Jordan kaldt for en holding penalty mod Eagles Hassan Reddick.

Det var holding af nr. 9 mod nr. 7. En tight end med nr. 9 mod en outside linebacker med nr. 7.

Det har jeg trods alt aldrig set før.

Houston er kæmpe favoritter mod Philadelphia

Samtidig med kampen mellem Houston og Philadelphia i Houston spillede Philadelphia og Houston i Philadelphia…

Altså i baseball, hvor Philadelphia Phillies mødte Houston Astros.

Men ikke bare i en ligegyldig kamp, men derimod den femte kamp i World Series, finaleserien i den amerikanske MLB-liga.

Her gik det lidt bedre for Houston, der vandt kampen og bragte sif foran 3-2 i bedst-af-syv-serien. Efter et forrygende grundspil er Houston kæmpe-favoritter til at nappe mesterskabet.

Det hører man ikke så ofte, når bolden er oval.