Slutspilsfesten fortsætter søndag, hvor vi har hele tre kampe på tapetet.

I kan godt sætte kaffe over, åbne Taffel-poserne og indfinde jer i sofaen, når NFL byder på hele tre slutspilskampe fra søndag kl. 19.00.

Læs også: Bengals bryder slutspilsforbandelse

Først krydser de forsvarende mestre fra Tampa Bay Buccaneers klinger med Tom Bradys Super Bowl-nemesis fra Philadelphia Eagles. Dernæst mødes Dallas Cowboys og San Francisco 49ers i rundens lækkerbisken kl. 22.30, der både byder på glorværdige traditioner og adskillige superstjerner – både på og uden for banen. Og kl. 02.15 natten til mandag skal Ben Roethlisberger forsøge at holde liv i sin karriere, når Pittsburgh Steelers gæster Patrick Mahomes og Kansas City Chiefs på Arrowhead Stadium.

På de følgende sider vil vi prøve at klæde jer bedst muligt på til de tre slutspilskampe – med alt fra seneste nyt på skadesfronten til de kampafgørende dueller og vores forudsigelser. God læselyst.

Læs også: Fantastiske Josh Allen udraderede New England Patriots

Optakt til Tampa Bay Buccaneers vs. Philadelphia Eagles

Det er første gang siden 2007, at Tampa Bay Buccaneers har hjemmebanefordel i slutspillet, når de indleder deres titelforsvar på Raymond James Stadium mod Philadelphia Eagles. Gæsterne rider på en bølge af momentum med syv sejre i de seneste ti kampe, hvortil de kunne spare alle profilerne i grundspilsafslutningen mod Dallas Cowboys.

Men det skal nævnes til historien, at Eagles’ sejrsstime er på en ganske billig baggrund. De syv sejre er netop kommet i hus mod Jared Goff, Teddy Bridgewater, Trevor Siemian, Zach Wilson, Taylor Heinicke (x2) og Mike Glennon. Og med alverdens respekt for dem, så er der langt til Tom Bradys niveau. Den 44-årige levende legende fortsatte med at sætte nye standarder for det muliges kunst i 2021-sæsonen, hvor han kastede 5.316 yards og 43 touchdowns, hvilket var flest i grundspillet.

Seneste nyt på skadesfronten

Som tidligere beskrevet på Gul Klud må Tom Brady se bort fra en række profiler i sit receiverkorps. Chris Godwin er ude for sæsonen, Antonio Brown er sendt på porten efter et skandaløst forløb, Cyril Grayson Jr. misser opgøret med en forstrækning og senest er Breshad Perriman meldt tvivlsom på grund af hofteproblemer.

Derudover er running back Ronald Jones II meldt ude af kampen med en ankelskade, hvilket efterlader Buccaneers med dygtige – men forslåede – Leonard Fournette, som har misset de seneste tre kampe med en forstrækning. Sammenlagt bliver det interessant at se, hvordan Tom Brady vil gribe opgøret an. Umiddelbart forventer jeg, at Buccaneers vil stille i en relativt tungere angrebsformation, hvor Rob Gronkowski og Cameron Brate får afgørende roller at spille.

For at gøre ondt værre er Tampa Bay Buccaneers’ forsvar også tynget af skader. I enhedens bagerste geledder er Sean Murphy-Bunting (forstrækning) og Carlton Davis (rygskade) meldt tvivlsomme, mens Richard Sherman misser slutspillet med en skade i sin akillessene. Oppe foran ventes Jason Pierre-Paul og Shaquil Barrett ganske vist at spille, men de døjer begge to med knæproblemer, som risikerer at begrænse deres produktivitet. På den anderledes lyse side forventes Lavonte David tilbage efter, at han har misset Buccaneers’ seneste tre kampe med en fodskade.

I skarp kontrast til værternes skadesmæssige morads er Philadelpia Eagles’ aktuelle skadesliste relativt mere overskuelig. I skrivende stund er der kun tvivl om startende guard Nate Herbig (ankelskade) og defensive end Josh Sweat, som ligger syg. Og på den baggrund kan Buccaneers’ mange fravær åbne en ellers usandsynlig dør på klem for Philadelphia Eagles.

Her bliver kampen afgjort

Ikke desto mindre er det svært ikke at have tillid til, at Tom Brady kan gøre ondt på Philadelphia Eagles’ forsvar, der blot forcerede syvende færrest turnovers og producerede næst færrest sacks i grundspillet, selvom de mødte halvsløj modstand.

Hvis Philadelphia Eagles skal have en jordisk chance for at chokere og besejre de forsvarende mestre, skal deres løbeangreb fortsætte de glimrende takter, som enheden har vist siden ottende spillerunde. Anført af en velspillende og fysisk dominerende offensiv linje og Jalen Hurts alsidige evner, løb Eagles for flest yards (159,7) og touchdowns (1,5) pr. kamp i grundspillet.

De står nu over for Tampa Bay Buccaneers’ skadesplagede forsvar, som imidlertid tillod tredje færrest løbede yards (92,5) i grundspillet. Særligt Vita Vea er en force i midten af Buccaneers’ defensive linje og hans direkte duel mod Philadelphia Eagles’ center Jason Kelce bliver uhyre interessant at følge.

Skulle Todd Bowles’ forsvar lykkes med at lukke Eagles’ løbespil ned, har jeg svært ved at se Jalen Hurts gøre ondt på dem. Buccaneers-forsvaret besidder et væld af fart, som bør begrænse Hurts muligheder for at tage benene på nakken – og jeg tror ikke, at han har kvaliteterne til at slå dem fra lommen.

Forudsigelse

Tom Brady tabte ganske vist Super Bowl LII til Philadelphia Eagles, men jeg har svært ved at se gæsterne gentage svendestykket fra 2018. Tampa Bay Buccaneers’ værste fjende er deres skadesliste, men alligevel råder de over tilstrækkelig kvalitet på og uden for banen til, at de bør ekspedere Eagles ud af slutspillet.

Tampa Bay Buccaneers marcherer videre med en sejr på 24-13.

Næste side: Sæsonens foreløbige højdepunkt venter i Dallas