Cincinnati Bengals besejrer Las Vegas Raiders 26-19 og tager klubbens første sejr i slutspillet i 31 år.

Lørdag aften blev 2021-sæsonens slutspil sat i gang, da Cincinnati Bengals (4) tog imod Las Vegas Raiders (5).

Som AFC North-mestre og anført af en brandvarm Joe Burrow og super-receiver Ja’Marr Chase måtte Bengals påtage sig en klar favoritværdighed til Wild Card-opgøret. Men på trods af hjemmeholdets super-form lå slutspilsforbandelsen med otte nederlag i træk og lurede. Skulle det virkelig være nu for Cincinnati?

Det blev ikke en let opgave for Bengals, der havde svært ved at hægte Raiders af. Kampen var en uskøn affære med en del fejl, og det hjalp bestemt ikke, at opgøret blev styret af et usikkert dommerteam. Tigrene førte dog fra start til slut og kunne til sidst fejre en fortjent sejr på 26-19. Bengals’ første slutspilssejr i 31 år!

Bengals første med 10 point midt i fjerde quarter, men en konservativ tilgang til slutningen af kampen gjorde, at Raiders var lige ved at udligne. Derek Carr og Las Vegas reducerede til 19-26 og fik bolden tilbage med lige under to minutter tilbage af kampen. På under et minut flyttede Carr så sit mandskab fra egen 35-yard-linje og ned i redzone. Cincinnatis forsvar holdt dog stand, og så kunne jublen bryde løs på Paul Brown Stadium.

Joe Burrow spillede endnu en god kamp, hvor han ramte på 24 ud af 34 kast for 244 yards, to touchdowns og ingen interception. Chase var igen Burrows farligste våben med ni grebne bolde for 119 yards. Offensivt manglede Burrow og Bengals dog skarpheden i redzone, hvor de ofte måtte nøjes med field goals. Det skal forbedres, hvis Cincinnati skal vinde mere end bare en enkelt gang i dette års slutspil.

Den manglede effektivitet i redzone kunne have kostet dyrt, hvis Bengals ikke havde fået lidt dommerhjælp i slutningen af første halvleg. Joe Burrow løb til højre mod sidelinjen. Et skridt før sidelinjen kastede han bolden mod endzone i retning af Tyler Boyd. Mens bolden var i luften, fløjtede en af dommerne pludselig. Et øjeblik senere greb Boyd bolden for et touchdown.

Efter en intern drøftelse på banen besluttede dommerne, at spillet skulle ende i touchdown. Meget kontroversielt. Ifølge NFL-reglerne er et spil nemlig slut, når der er fløjtet. Men scoringen stod fast. Syv point til Bengals frem for tre.

Raiders kom foran 3-0 efter kampens første boldbesiddelse, men derefter var de bagefter i hele kampen. Gæsterne havde lige som Bengals store problemer med at få flyttet bolden det sidste stykke ind i endzone, og derfor formåede Derek Carr og co. aldrig at lukke hullet.

Wild Card-sejren betyder, at Cincinnati Bengals er videre til divisionsrunden i slutspillet. Modstanderen kendes først endeligt søndag, men det ligner en kamp mod Tennessee Titans eller Kansas City Chiefs.

1 KOMMENTAR

  1. Den dommerfejl tror jeg var altafgørende for kampen. Uden den havde Raiders sandsynligvis mere spillet deres eget spil i stedet for at tage chancer for at følge med. Jeg er rimelig sikker at Raiders havde vundet hvis det ikke var for den dommerfejl.

Comments are closed.