New York Giants har fået nye træner og sportschef, og som noget af det første står de med en vanskelig beslutning omkring quarterback Daniel Jones.

Ifølge ESPN forventes Giants ikke at indfri den femte-års-option, de har på quarterback Daniel Jones.

Det er den mangeårige Giants-journalist Jordan Raanan, der mener at vide, at Giants ikke har tænkt sig at forlænge klubbens 1.-runde-valg fra 2019 med ét ekstra år.

Giants har hentet en duo ind fra Buffalo Bills til at stå i spidsen for klubben, og i første omgang har de gjort det klart, at Daniel Jones er klubbens startende quarterback i 2022, men om de vil fortsætte med ham derefter virker usandsynligt.

Ikke mindst på baggrund af den måde, hvorpå 5. års optionen er skruet sammen på.

Lige nu vil en 5. års option garantere Daniel Jones 21,3 millioner dollars i 2023, men den pris kan stige betragteligt, da den er afhængig af den gennemsnitlige løn på quarterback-positionen.

Med betragtelige kontraktforlængelser til Aaron Rodgers og Lamar Jackson lige om hjørnet, kan 2023-gennemsnittet blive forøget markant, og nærme sig $30 millioner for quarterbacks.

Jones har vist glimt af potentiale og især hans evne til at løbe bolden selv har skabt store for Giants i quarterbackens tre første sæsoner. Nu skal den nye cheftræner Brian Daboll (som tilskrives en stor del af æren Bills QB Josh Allen succes), så have fingrene i Jones og se om han kan gøre ham mere stabil og i sidste ende give Giants flere sejre.

Nu har Giants og Jones 2022 til at se hinanden an, men en eventuel kontraktforlængelse kommer først derefter og altså ikke med den forhåndenværende 5. års option, som Giants skal indfri inden 2. maj.

Læs også: Gul Kluds – 5th year option tracker