New England Patriots siger farvel til den mest scorende spiller i klubbens historie.

Kicker Stephen Gostkowski er fortid i Patriots, og dermed tager klubben afsked med endnu en af det sidste årtis mest markante spillere.

Gennem 24 år har New England Patriots haft usædvanligt lidt udskiftning på kicker-positionen. Siden 1996 har kun Adam Vinatieri og Stephen Gostkowski været fast kicker for klubben, men nu skal Patriots finde et nyt ben til at varetage den del af spillet.

Gostkowski blev valgt af Patriots i fjerde runde af 2006-draften og tog straks over efter Vinatieri, der drog videre til Indianapolis Colts.

Han har i sine 14 NFL-sæsoner gjort legenden Vinatieri kunsten efter og vundet tre Super Bowl-titler med klubben. Samtidig overhalede han Vinatieri og holder nu klubrekorden med 1.775 point. Vinatieri holder dog NFL-rekorden med 2.673 point.

Gostkowski har gennem karrieren været yderst stabil og er med sin træfsikkerhed på 87,4% i Top 5 over mest præcise kickere gennem tiden. Til sammenligning er Morten Andersen nr. 62 med 70,7%.

Den 36-årige Patriots-kicker har haft et mindre formdyk de seneste år, og måske netop derfor ønsker klubben ikke at give ham en stor kontrakt, når man kan hive en ung kicker ind til minimumslønnen.

Sidste år var Gostkowski skadet en stor del af sæsonen, og Patriots havde svært ved at finde en solid erstatning. Således var klubben gennem tre andre kickere, inden Gostkowski kom tilbage, men nu er det endegyldigt slut.

Med Gostkowskis exit har Patriots inden den kommende sæson sagt farvel til store profiler som Jamie Collins, Kyle Van Noy, Duron Harmon, og ikke mindst Tom Brady, der fortsætter karrieren i Tampa Bay.