Den amerikanske præsident Donald Trump vil gerne tildele Patriots’ cheftræner Bill Belichick ‘The Presidential Medal of Freedom’, den højeste civile udmærkelse i USA. Belichick har dog valgt at takke nej.

I starten af ugen meldte flere medier, at den amerikanske præsident Donald Trump havde planer om at invitere Bill Belichick til Det Hvide Hus og tildele ham The Presidential Medal of Freedom, der sammen med The Congressional Gold Medal er den højeste civile udmærkelse i USA.

De planer bliver dog ikke til noget.

I en pressemeddelelse fortæller Bill Belichick, at han er beæret over muligheden, men at han på baggrund af sidste uges stormning af kongressen – som mange beskylder Donald Trump for at opildne til – har afvist præsidentens tilbud.

– For nyligt fik jeg muligheden for at blive tildelt Presidential Medal of Freedom, hvilket jeg var beæret over ud af respekt for hvad medaljen repræsenterer og beundring af dens tidligere modtagere. Efterfølgende var vi dog vidne til sidste uges tragiske begivenheder (stormningen af den amerikanske kongresbygning, red.), og jeg har derfor besluttet ikke at modtage prisen.

Belichick understreger sin respekt for demokratiet, ligesom han gør det klart, at han ikke bare repræsenterer sig selv, men også Patriots-mandskabet, hvor mange spillere har været stærkt kritiske overfor den siddende præsident.

– Først og fremmest er jeg en amerikansk statsborger med enorm respekt for vores nations værdier, frihed og demokrati. Jeg ved, at jeg både repræsenterer min familie og New England Patriots.

Belichick lægger også vægt på, at hans og holdets arbejde med social retfærdighed er vigtigere end nogen medalje

– En af de mest givende kapitler i min professionelle karriere skete i 2020, hvor vi gennem fremragende lederskab fik handling bag vores ord om social retfærdighed, lighed og menneskerettigheder. At fortsætte de indsatser og samtidig være oprigtig overfor de mennesker, det hold og det land jeg elsker, betyder mere for mig end nogen medalje.

Hele Belichicks pressemeddelelse kan læses her: