Triangle Razorbacks blev den første klub med syv danske mesterskaber

Den 28. udgave af Mermaid Bowl blev fantastisk spændende, og blev først afgjort 39 sekunder før tid, da  holdet fra Vejle scorede til 22-18 i kampen mod Copenhagen Towers.

Det var andet år i træk og syvende gang i alt, at Triangle Razorbacks vandt den danske udgave af Super Bowl, Mermaid Bowl.

Og man må rose holdet for at have nerver af stål og en enorm tro på egne evner. Sidste år afgjorde de finalen med 46 sekunder tilbage af kampen, og i år faldt den afgørende scoring så blot 39 sekunder før tid.

Towers dominerede
Det var dog holdet fra København, der kom bedst fra start og åbnede scoringen i første quarter med et touchdown og en 2-point conversion til en 8-0 føring.

Razorbacks kom tilbage, men Towers slog til igen kort før pausen og var foran 15-7 efter to quarters

Razorbacks quarterback Duke Delancelotti var ikke specielt heldig og satte en negativ i rekord i finale-sammenhæng, da han kastede ikke mindre end 5 interceptions.

Towers formåede dog ikke at udnytte de mange chancer til at lukke kampen, og det blev skæbnesvangert.

Gyldne 7 minutter for Razorbacks
Med lidt over syv minutter tilbage af kampen fik Triangle Razorbacks udlignet til 15-15 på et langt kast fra Delancelotti til Markus Stinger Olesen.

Towers kicker Aske Troen scorede på et field goal og bragte sit hold foran med 18-15,  og Towers havde igen flere chancer for at lukke kampen.

Men Razorbacks gav ikke op, og efter en vanvittig hæsblæsende afslutning scorede de det afgørende touchdown til 22-18 med blot 39 sekunder igen. Hårdt presset fik Delancelotti sendt bolden afsted fra 20-yard linjen og på mirakuløs vis blev den grebet i end zone af receiver Oliver Holmlund.

På trods af nederlaget var det en Towers-spiller, der blev kåret til kampens bedste spiller. MVP blev Towers Nicolai Sacho, der satte Mermaid Bowl rekord med tre interceptions.

Se listen med samtlige Mermaid Bowl vindere gennem tiderne

Triangle Razorbacks er den første klub, der har vundet 7 danske mesterskaber, og det lod den tidligere formand Thomas Christiansen hele Danmark vide få minutter efter sejren

SCORINGER
Copenhagen Towers – Triangle Razorbacks
1st quarter:
CT 8-0   –   1 yard TD run, #14 Skyum (2 pt. conversion successful – #80 Troen Klixbüll to #5 Lundén Hermansen)

2nd quarter:
TR 8-7   –   1 yard TD run, #22 Kragh Nielsen (PAT good)
CT 15-7 – 69 yard TD pass , #14 Skyum to #13 Myrup(PAT good)

3rd quarter:
–          No score –

4th quarter:
TR 15-15   –   15 yard TD pass,  #3 DeLancelotti to #15 Stinger Olesen (2 pt. conversion successful, #3 DeLancelotti to #15 Stinger Olesen
CT 18-15 – 29 yard Field Goal, #80 Troen Klixbüll
TR 18-22 – 33 yard TD pass, #3 DeLancelotti to #12 Holmlund (PAT good)