Selvom vi på dette domæne regnede med, at det ville blive en højtscorende affære på grund af de potente angreb, som hjemmeholdet Tigers og gæsterne Towers’ kunne mønstre, blev det kun til fire scoringer i løbet af kampen, og Towers vandt med 14-8.

Af: Mikkel Guldbjerg Jensen, nationalligaen.dk
Holdt Towers ude af end zone
Selvom begge holds angreb egentlig spillede udmærket, var det de to forsvar, der løb med overskrifterne i denne kamp, der altså i alt bød på kun 22 point. De to hold havde ellers snittet over 30 point pr. kamp for hjemmeholdets vedkommende og mere end 40 for gæsterne i denne sæson inden dagens kamp.
Symptomatisk nok var kampens første scoring således også en safety, som gav Towers 2 point. En interception kastet af Tigers’ Jakob Karkov gav Towers bolden i en favorabel position, men Tigers forsvar holdt Towers ude af end zone, og de måtte give bolden til hjemmeholdet via turnover on downs.
8-0 ved half-time
Derefter var det gæsternes forsvar, der viste tænder, da dommerne vurderede, at Karkovs fremdrift – altså det amerikanske forward progress – var blevet stoppet i endzone. Det resulterede i en safety, som Tigers dog ikke var spor tilfredse med, da det lykkedes Karkov at kaste bolden i jorden nær running back Lasse Lykke, men lige lidt hjalp det, og så var Towers foran med 2-0.
På det efterfølgende drive gjorde amerikanske Dayton Winn det til 8-0, hvilket også var stillingen ved pausen.
Skyum førte bolden sikkert til end zone
Tredje quarter forløb ligesom første uden scoringer, men i kampens sidste fjerdedel satte Anton Witmeur punktum for kampens velsagtens flotteste drive.
Towers begyndte drivet på holdets egen 2-yard linje, og roligt og metodisk førte quarterback Kasper Skyum bolden ned ad banen sammen med sine holdkammerater på et drive, der tog godt et halvt quarter af klokken.
Startende quarterback for Towers var til denne kamp Patrick Hargett, der i første halvleg viste sine alsidige talenter frem for så at give plads til Skyum i anden halvleg.
Tigers ikke klar til at give fortabt
Med godt 5 minutter tilbage fik Tigers bolden bagud med 14-0 og holdet havde brug for en gnist, der kunne vække holdet til live, og det fik de. Første spil på det efterfølgende drive var alt, hvad Tigers havde brug for, da Karkov fandt Mads Sjørslev Christensen for et 80-yard touchdown, som med en 2-point conversion gav stillingen 14-8 til Towers.
Det blev dog også kampens sidste scoring, og i de døende sekunder kunne Magnus Alexander Bitsch lukke og slukke kampen på en hail mary med en interception.
Towers havde det svært på underlaget
Selvom det var en glad Towers-træner, der snakkede med Nationalligaen.dk efter kampen, var det ikke helt uden betænkninger.
“Det var en kamp, som var præget af, at der lige har været sommerpause, og så at vi mangler nogle af de store drenge på de to linjer på grund af skader. Vi spiller på turf, og her er banen græs, så vi spiller lidt langsomt, men jeg håber, det kan være et wake up call for drengene, så de kan få tændt det killer instinct, der er brug for,” siger Towers’ head coach, Peter Herbild.
Herbild fortæller også, at han håber, at hans spillere er skarpe til de sidste to kampe, som er mod topholdet Gold Diggers og de øjeblikkelige nummer 3 Triangle Razorbacks.
Ros til forsvaret fra stolt Tigers-træner
For hjemmeholdet handler det om at sikre sig det bedst mulige udgangspunkt inden slutspillet, og her kan forsvaret komme til at spille en stor rolle – i hvert fald var der ros til et velspillende Tigers-forsvar fra holdets cheftræner.
“Defense var on fire i dag, de spillede virkelig godt. Vi laver for mange fejl og får for mange flag, og så får vi en del skader, så vi bliver udfordret på indskiftere sidst i kampen, men defence spillede godt. Det blev en defensiv kamp, og vi viser egentlig, at vi har eksplosionen som det lange touchdown, vi skal bare sætte det sammen,” siger Tigers’ head coach, Thomas Pedersen.
Tigers skal sandsynligvis vinde holdets resterende kampe for at få hjemmebane i wild card-runden i slutspillet, og Thomas Pedersen fortæller også, at tilgangen altid er at tage en kamp ad gangen og holde fuld fokus på næste modstander.
Aarhusianernes resterende modstandere er Tomahawks ude og 89ers hjemme.
Scoringer:
1.Q
2.Q
0 – 2                                    Safety
0 – 8                                    2yd rush, Dayton Winn (2pt no good)
3.Q
4.Q
0 – 14                                  15yd rush, Anton Witmeur (xp no good)
8 – 14                                  80yd catch ,Mads Sjørslev Christensen fra Jakob Karkov (2pt good)