Favoritværdigheden tyngede ikke Søllerød Gold Diggers i kampen mod AaB 89ers. Kampen var reelt afgjort ved halvleg ved stillingen 35-0. Kampen endte 41-0.

Af
Der var på forhånd lagt op til en stor opgave for AaB 89ers, da de i lørdags var kørt til Nordsjælland for at møde Søllerød Gold Diggers. 89ers kom ind til kampen med to sejre og to nederlag, mens Gold Diggers havde vundet fire kampe og endnu ikke var blevet besejret. Endnu mere imponerende var det, at Søllerød i deres sidste sejr havde udraderet en af de andre bejlere til Mermaid Bowl, Triangle Razorbacks, med 34-0.
Kampen startede heller ikke optimalt for 89ers. Deres angreb fik bolden indledningsvis, men de formåede ikke at gøre noget med den. Efter tre spil blev de nødt til at punte bolden. Gold Diggers’ special teams var dog i gavehumør og fumblede bolden, hvorefter aalborgenserne kunne overtage bolden på Søllerøds 38 yard-linje. Men heller ikke her formåede 89ers’ angreb at flytte bolden. Faktisk endte de med at tabe yards, og de puntede bolden endnu en gang.

Gold Diggers dominerende fra start

Omvendt så det rigtig godt ud, da Gold Diggers’ angreb kom på banen. Især Søllerøds runningback Robert Burton III så meget skarp ud og fik yards ud af selv de mest umulige situationer. Det endte da også med, at Robert Burton II fik bolden på 89ers 16 yard linje og tog den hele vejen. Efter et sikkert sparket ekstrapoint have Gold Diggers en 7-0-føring.
På næste drive fik 89ers heller ikke noget i gang. På alle tre spil mistede de yards og var dermed nødt til at punte endnu en gang. Det blev et mislykket et af slagsen, så Gold Diggers kunne overtage bolden på 89ers 30 yard-linje.
Med en så god udgangsposition var det svært at komme på et scenarie, hvor Søllerød ikke ville score point. Endnu en gang var Robert Burton III en afgørende faktor, da han med gode løb og talrige atletiske spil fik placeret angrebet inden for 10 yard-linjen. Her tog quarterback Morten Forsbøl sagen i egen hånd og løb bolden i end zone til stillingen 14-0.
På dette tidspunkt var det essentielt, at 89ers kunne få noget i gang på angrebet. Både så de kunne komme nærmere på måltavlen, men også så deres forsvar kunne få en pause efter at have været på banen det meste af første quarter. Desværre blev det til endnu en 3 og ud, og Gold Diggers’ angreb og 89ers’ forsvar skulle på banen endnu en gang.
Denne gang skulle Søllerød kun bruge tre spil på at score touchdown. På første spil løb unge Emil Neumann 22 yards via et glimrende løb. Derefter løb Robert Burton for et meget kort gain. Det hele blev afsluttet af en flot pasning fra quarterback Morten Forsbøl, der landede lige i hænderne på Frederik Oldenburg, der helt ubesværet kunne løbe i end zone til stillingen 21-0.

Andet quarter i samme stil

Som i første quarter startede 89ers med at få bolden på angrebet. Desværre for dem endte drivet på samme måde – med et punt. Søllerød startede derimod deres drive med at få 15 yards på en pass interference straf. Efterfølgende løb Robert Burton III 16 yards. På næste play fandt Morten Forsbøl receiver Jonas Bo Hansen over midten, hvorefter han kunne spadsere i end zone til en 28-0 føring til Gold Diggers.
89ers fik endelig deres første 1st down på det efterfølgende drive. Det skete på et dybt kast til receiver Jens Ole Kaae fra quarterback Thomas Thellufsen. Desværre for aalborgenserne var det det eneste positive, de kunne tage med fra det drive. Et par spil efter fumblede Thomas Thellufsen bolden, og en Søllerødspiller fik først fat i den. Dermed gik 89ers’ angreb endnu en gang tomhændede fra banen.
Det kunne ikke siges om Gold Diggers, hvis angreb lignede en velsmurt maskine. Det virkede simpelthen ikke til, at 89ers’ forsvar havde løsningerne på dagen, og det udnyttede Søllerød til fulde. Det efterfølgende drive fik samme afslutning som de tidligere – nemlig et touchdown. Endnu en gang var det Frederik Oldenburg, der løb fri ned ad sidelinjen, og Morten Forsbøl ramte ham problemfrit til stillingen 35-0. Holdene gik til pause med samme resultat.

Begivenhedsløs anden halvleg

Med den store føring til Gold Diggers ved pausen, kunne man godt forestille sig, at anden halvleg ville blive en lidt mindre intens en af slagsen. Første bevis på dette var, at Søllerød fra starten af halvlegen havde byttet quarterback Morten Forsbøl ud til fordel for hans backup Kenneth Stender. Samtidig blev Robert Burton III også sparet, hvilket gav plads til holdets andre runningbacks. Udskiftningerne på angrebet resulterede med det samme i et anderledes output end i første halvleg. I stedet for et touchdown skulle Søllerød punte for første gang i kampen.
89ers havde fortsat ikke held med deres angrebsspil, og udskiftningerne hos nordsjællænderne gjorde også, at de havde sværere ved at komme ned i den farlige ende. Der blev scoret endnu et touchdown i kampen, da Kenneth Stender fandt receiver Daniel Læby på et kort kast i midten af tredje quarter.
Resten af kampen skete der ikke meget, og dermed kunne Gold Diggers glæde sig over endnu en sejr, mens AaB 89ers havde en lang tur hjem til Aalborg.