Af Dennis Vestergaard, Nationalligaen.dk
Foto: 1st Down Photo

Lørdag tager Copenhagen Towers lidt mod nord, hvor rivalerne fra Søllerød Gold Diggers står for værtsskabet i 5. runde i National Ligaen. Begge hold er ubesejrede og er i løbet af preseason blevet set som de to største favoritter til titlen i år.

Det var også Towers og SGD, der sluttede som nr. 1 og 2 i sidste sæson, inden sæsonen blev afbrudt. Der er ingen tvivl om, at Towers de seneste år har været dominerende i opgøret, hvor de har vundet de seneste syv kampe mod SGD. Vi skal tilbage til april 2017 for at finde seneste SGD-sejr mod Towers. Fire af de seneste fem gange har Towers vundet med 3 scoringer eller mere. I sidste sæsons opgør lignede det længe, at SGD ville bryde stimen, da de førte 18-0 i pausen, men de måtte ved slutfløjtet se sig overvundet med 29-26.

Towers har i denne sæson spillet to kampe, hvor de senest slog Triangle Razorbacks overbevisende, og i sæsonpremieren var det 89ers, der efter en hæderlig indsats måtte se sig slået med 38-13. Towers’ defense har – som vi efterhånden forventer af dem – spillet utroligt solidt og ikke efterladt meget til tilfældighederne. På den offensive side er der blevet sat mange point på tavlen. Spørgsmålet er, om det er helt deres egen fortjeneste eller om det har været på baggrund af to modstandere, som har haft defensive udfordringer. Det er vi forhåbentlig klogere på, når kampen fløjtes af på lørdag.

SGD har spillet én enkelt kamp mod AaB 89ers. En kamp, som de vandt sikkert, men samtidig også en kamp, hvor man efterfølgende godt kan have større forventninger til dem. Om det var fordi det var sæsonens første kamp og 89ers allerede havde spillet en enkelt, er svært at sige. På defense var de i flere omgange ved at tillade point, men man må også rose dem for at stå sammen, når det gælder. To gange i redzone forcerer de en turnover – først en interception på goal line og senere en fumble. Offense startede fint ud, men så også ud til at have begrænsede muligheder, da WR Taylor Ekstrom udgik med en skade, som forhåbentlig ikke får større betydning for ham eller holdet resten af sæsonen. Det er ikke fordi, at Philip Holm og Frederik Oldenburg ikke kan løfte opgaven, men det skaber bare mere rum, når der er flere trusler, som defense skal dæmme op for.

To matchups, der bliver spændende at følge, er SGD’s run game over for Towers run defense. Towers har nok den stærkeste defensive linje i National Ligaen, ført an af Mads Marquard og rutinerede Kristoffer Bruun, og SGD har muligvis den stærkeste offensive linje og RB.

Det andet er Towers’ passing game mod SGD’s secondary. Towers’ WRs Magnus Georg Jensen og Jakob Green har set gode ud og virker til at have opbygget en god kemi med Randy Schroeder, som fordeler boldene. Randys dybe kast kan dog godt hænge længe i luften, hvilket kræver meget af hans WRs og giver defense mulighed for at lave nogle spil. Sidste år virkede SGD’s CB Ajdin Djurdjevic næsten uovervindelig, men på trods af det blev han testet i kampen mod 89ers. Han fik dog styr på Magnus Urth i takt med, at kampen skred frem, og fik en interception. På den anden side har de Emil Brügge, som er en fysisk stor CB og har fået bygget en stor erfaring op over de seneste sæsoner.


Seneste indbyrdes opgør:

14. august 2020: SGD @ Towers 26 – 29

23. august 2019: SGD @ Towers 68 – 22

19. maj 2019: Towers @ SGD 44 – 26

24. august 2018: SGD @ Towers 20 – 41

27. maj 2018: Towers @ SGD 70 – 46


Sådan ser du kampen på tv:

Kampen spilles på Rundforbi Stadion lørdag kl. 14.00. Normalt sender SPORT LIVE kampene direkte, men de næste tre kampe spilles i Nærum, hvor faciliteterne desværre ikke tillader tv-transmission. Næste kamp på SPORT LIVE bliver Towers’ hjemmekamp mod Razorbacks på Gentofte Stadion d. 21. august

Lørdagens kamp mellem SGD og Towers kan streames på https://afi.tv.