Vi på Gul Klud vil godt sikre os, at du og dine venner får den perfekte helhedsoplevelse. Football er ikke bare verdens bedste sport. Det er et stykke amerikansk kultur, som skal nydes i de rette omgivelser. Derfor sætter vi hver uge fokus på ugens kamp i et madperspektiv. Vi vil meget gerne se billeder af din færdige ret på Facebook eller Twitter.

I denne uge sætter vi fokus på New Orleans Saints mod Cincinnati Bengals, der tørner sammen på søndag klokken 19.00 dansk tid.

New Orleans, Lousiana 

Jazz på alle gadehjørner, små malede skelethoveder og lyden fra hornet på den store hjuldamper, der stadig lægger til ved havnen i New Orleans. Det stemingen fra franskprægede stat.

Og det lange forhold til det europæiske land, har bestemt sat sit aftryk på staten, for man vil opleve, at den franske kultur stadig eksisterer i New Orleans.

Men historien viser endnu engang, at den blot er gentagelse af sig selv, for næsten lige så snedig som Thomas Jefferson var, da han lykkedes med at købe Louisiana af general Napoleon, var Saints også da de sidste år “stjal” runningback Alvin Kamara i trejde runde af draften.

Det er dog ikke kun snedighed, men også den velkendte “southern hospitality” der har været med til at forme staten, og det er også kommet til udtryk i Louisianas kulinariske kultur.

Sandwichen der udtales som “poor boy sandwich”, men på ægte Louisiana accent bliver til “po’ boy”, menes at kunne blive sporet tilbage Benny og Clovis Martin, som i 1929 ejede en restaurant.

De to brødre havde tidligere været sporvognskonduktører, og da der i 1929 kom en fire måneder lang sporvognsstrejke, servede de to brødre, eftersigende, denne sandwich hver dag, og helt gratis til deres tidligere kollegaer, som de i ly af omstændighederne ved strejken omtalte som “them poor boys”.

I denne uge spiller New Orleans Saints mod Cincinnati Bengals, og der skal man ikke regne med at opleve sammen melidenhed. Og det bør man heller ikke, for det bliver ikke nogen nem opgave at slå tigerne fra Cincinnati.

Det er tilgengæld heller ikke umuligt, og hvis Saints’ giftige trio i Drew Brees, Michael Thomas og Alvin Kamara kan fortsætte deres imponerende høje niveau, så er der kun en ting tilbage at gøre:

Læn dig godt tilbage i gyngestolen, tag et sikkert greb om din lækre sandwich, og nyd dine hellige helte gå på tigerjagt, indtil at du kan sige “oh, them poor boys”.

Se opskriften her.

Cincinnati, Ohio 

I Ohio’s storbyjungle lever USA’s stribede tigere, og de er sultne i år.

Amerikanerne er gode til at blande flere forskellige madvarer sammen. Vi har tidligere brugt sukkeret fra Coca Cola til at lave en kage, og i denne omgang skal den klassiske sukkerfyldte donut laves om til en grillet ostesandwich.

Og lidt på samme måde som det salte og det søde spillede sammen i cheddar/karamel popcornene fra sidste uge, kombineres her elementer der måske ved første øjekast lyder mærkelige, men virkelig fungerer.

Hvad har alt det her så med Cincinnati at gøre? Jo, ser du, den grillede ostedonut er nemlig yderst populær i byen, og det hele startede med “Tom + Chee “som startede i et simpelt madtelt i Cincinnati, og siden har taget meget af landet med storm. Det er den klassiske amerikanske historie om at komme ud af det blå, og arbejde sig op fra bunden.

Det er byens NFL hold også så småt ved at gøre, for Bengals kan med en sejr over Saints virkelig sætte sit “pote”aftryk, og for alvor melde sig ind i kampen om at vinde divisionen. Bengals-forsvar har desværre i flere kampe vist sig som tigere der kan tæmmes, og der skal arbejdes hårdt for at komme i toppen af AFC North.

Så sagt på en anden måde, Bengals skal vinde den her kamp, så de ikke unødigt smider en donut, nærmere betegnet en redningskrans, ned til Baltimore Ravens der er godt på vej til at melde sig ud af divisionsræset.

Og husk nu! Når der er ikke bare er en “rumble in the jungle”, men også en rumlen i maven, så er det bare om at få fyldt nogle donuts i tigergabet.

Grillet ostedonut:

Se opskriften her.

Almindelige hjemmelavede Donuts:

Se opskriften her.

 

Til info: Det skal nævnes, at jeg ikke er uddannet kok, men bare er en “kulturtosse” med en stor kogebogssamling, der sammen med en kammerat har brugt adskillige football-sæsoner på at eksperimentere med klassiske amerikanske retter. Enhver brug af skarpe genstande og varme gryder er på eget ansvar.

God kamp!