Christian Eriksens nye hjemmebane bliver også NFLs nye superstadion i Europa

Premier League klubben Tottenham Hotspur bygger et nyt stadion, og klubben har indgået en 10-årige aftale med NFL, om at lægge græs til minimum to kampe i Europa om året.
Det nye stadion skal åbne i 2018, og derfor spiller NFL i år sine fire International Series kampe på hhv. Wembley og Twickenham.
Der bliver plads til 61.000 tilskuere eller næsten dobbelt så mange som White Hart Lane har plads til nu. Det nye stadion bliver samtidig det næststørste klubstadion i Premier League, kun overgået af Manchester Uniteds Old Trafford med 75.000.
Eriksen glæder sig
Vi spurgte Christian Eriksen om forventningerne til hans nye hjemmebane: “Det bliver ret vildt. Vi får plads til dobbelt så mange tilskuere som nu, og så ser det ud til at blive et vanvittig flot stadion.” siger Tottenhams fodbold-quarterback. “Vi fik mulighed for at se stadion med nogle 3D-briller. Det var sjovt. Og gav et godt indtryk af, hvordan det kommer til at se ud.”
Se præsentationen af det nye stadion her og hør Christian Eriksens syn gennem 3D-briller på sin nye hjemmebane:

Konstruktionen af det nye stadion er i fuld gang og bliver bygget ovenpå det gamle White Hart Lane.
Christian Eriksen tror ikke stedet kommer til at miste sin nostalgi: “De tager nogle ting med fra White Hart Lane til det nye stadion, så selvom det bliver nyt og større, kommer der stadig den samme følelse.” siger han og fortæller, hvor Tottenham skal spille næste sæsons kampe: “Så snart sæsonen er slut, går resten af byggeriet i gang, og så kan vi ikke spille her mere. Vi skal derfor spille vores hjemmekampe på Wembley i næste sæson, inden vores nye bane står klar til 2019-sæsonen.”
Danskeren har haft for travlt med den runde bold til, at han har set en NFL-kamp i London endnu: “Nej, det har jeg ikke set endnu. Jeg har mødt flere af spillerne, men aldrig set en kamp. Det må jeg hellere få gjort.” slutter landsholdsspilleren med et grin.
Stor økonomisk indsprøjtning
Beregninger fra Tottenham Hotspur har estimeret, at den samlede ekstra indtjening NFL-aftalen giver nærområdet, beløber sig til ca. 1 milliard kr. over 10 år, og der forventes at komme 180.000 ekstra tilskuere til stadion hvert år (kunne tyde på, at der skal spilles tre kampe i stedet for de annoncerede to).
Over 80% af de NFL-fans, der kommer til London-kampene, er enten fra andre byer eller andre lande, og NFL-kampene vil givetvis sørge for en stribe nye besøgende, og måske på sigt også nye fans af Tottenhams fodboldklub – altså den runde type fodbold.
Men det stopper ikke der. Klubbens ambitioner rækker langt videre, og benytte samarbejdet med NFL til at udbrede kendskabet til til klubben i USA, og senere også i Asien.
Når stadion står færdig i 2018 er det kun første fase af en større ide. Området skal blive Nord-Londons turistmål med hoteller, restauranter, pubs, musiksteder, natklubber, biografer og meget mere.
Køb billetter til årets NFL-kampe på Wembley og Twickenham!
Kilde: Marketing Weekly