Daniel Kilgore imponerede så meget i sidste års training camp, at han vandt starterjobbet hos 49’ers. I sæsonen har han så imponeret så meget, at de har givet ham en ny 3-årig kontrakt.

Kilgore stod ellers til at være free agent, når årets free agent-periode starter om præcis 1 måned. Men i stedet for at prøve free agency markedet, forbliver han i San Francisco. Her har han spillet hele karrieren, siden 49’ers draftede ham i 5. runde af 2011-draften.

Kilgore bliver dermed den tredje kommende free agent, 49’ers vælger at forlænge med, før spilleren når at ”teste markedet” og finde ud af, hvad hans markedsværdi er. Først blev 49’ers og defensive end Cassius Marsh enige om en 2-årig kontrakt, og i sidste uge underskrev Jimmy Garappolo den største kontrakt i NFL’s historie. Dermed fastholder 49’ers det samme sæt quarterback og center, altså dem der sætter alle angrebsspil i gang. Det er Garoppolo nok meget glad for, han udtalte i hvert fald dette om Kilgore da sæsonen endte: ”Der er et specielt forhold mellem centeren og quarterbacken. Vi bruger meget tid sammen, og jeg synes, vi komplementære hinanden godt”.

Det er ikke kun Garoppolo, der kan snakke pænt om Kilgore, efter 49’ers offentliggjorde den nye kontrakt, satte også sportsdirektør, John Lynch, et par ord på Kilgore: ”Vi er meget glade for at være blevet enige om en ny kontrakt med Daniel inden free agency. Han er en sand leder på dette hold, og hans hårde arbejde og dedikerede indsats sætter et flot eksempel for de unge spillere. Når man støder på spillere, der holder så meget af spillet som Daniel gør, så bør man sørge for at beholde dem”.

Senere er det blevet meldt ud, at Kilgore kan komme til at tjene $12 mio over de 3 år. Den gennemsnitlige årsløn gør ham til NFL’s 15. bedstbetalte center, hvilket må siges at være en god aftale for San Francisco 49’ers.