Søndagens absolutte topopgør stod mellem Minnesota Vikings og Los Angeles Rams, og det levede fuldt ud op til tesen ‘Defense wins championships.’

LA Rams kom til Minnesota med ligaens mest eksplosive angreb og et gennemsnit på 32,9 point pr. kamp. Vikings kom ind til kampen med ligaens statistisk femtebedste forsvar.
I første halvleg var det helt tæt. Rams scorede på deres første angrebsserie og bragte sig foran 7-0 på et kort løb af Todd Gurley.

Vikings kom tilbage i begyndelsen af anden quarter med et touchdown af Latavius Murray, der udlignede til 7-7.

Det var også stillingen ved pausen, men kun fordi Cooper Kupp fumblede bolden på Vikings 1-yard-linje med fire minutter tilbage af første halvleg.
Vikings kicker Kai Forbath brændte et 48-yard field goal i første halvleg, og da han fik chancen fra 39 yards i anden halvleg ramte han stolpen. Inden kampen mod Rams havde han kun brændt to field goals hele sæsonen.
Vikings angreb fortsatte dog de gode takter og Case Keenum varierede spillet flot med kast til fem forskellige receivere, to tight ends og runningback Jerick McKinnon.
Den tidligere Rams quarterback frustrerede sine gamle venner ved konstant at købe sig mere tid i lommen og finde åbne holdkammerater.
Alligvel var det Latavius Murray, der med sit andet touchdown scorede til 14-7, da han i begyndelsen af fjerde quarter hamrede bolden ind fra 4-yard linjen.
På Vikings næste angrebsserie kom kampens største spil. Keenum ramte receiver Adam Thielen med et kort kast. Han brød en tackling og 65 yards senere kunne han løbe ind i end zonen til øredøvende jubel fra de 65.000 lillaklædte tilskuere.

Kai Forbath fik lov at slutte scoringen af med et 39-yard field goal til resultatet 24-7.
Latavius Murray sluttede med 95 yards og to tochdowns, mens Keenum ramte på 27 af 38 kast for 280 yards og et touchdown.
Rams højtflyvende angreb kom ned på jorden og blev holdt til lidt over 200 yards og 7 point i kampen.
Vikings er nu 8-2 og fører NFC North, mens Rams falder til 7-3.