New Orleans Saints trynede Philadelphia Eagles på hjemmebane i en sejr på 48-7. Den niende sejr i træk og sjette kamp i sæsonen med over 40 point for Drew Brees og co.

Søndagens kamp i 11. spillerunde mellem New Orleans Saints og Philadelphia Eagles var inden sæsonen udset til at være et kæmpe brag.

Men Sean Paytons tropper gik ind til opgøret i New Orleans som storfavorit mod de forsvarende Super Bowl-mestre, og den favoritværdighed levede Saints op til i allerhøjeste grad i en ydmygelse af ørnene på 48-7. Sejren var klubbens niende i træk, hvilket ikke overraskende er den længste stime i ligaen. Samtidig var det sjette gang i sæsonen, at New Orleans rundede 40 point – en tangering af NFL-rekorden.

Saints spillede på alle cylindre i opgøret. Angrebet med MVP-kandidat Drew Brees var i vanlig stil forrygende, og specielt runningback Mark Ingram (103 løbeyards og to TD’s) og førsteårs-receiver Tre’Quan Smith (10 grebne bolde for 157 yards og 1 TD) brillerede.

Mest imponerende var faktisk Saints-defensiven, der fuldstændig trynede Carson Wentz og co. Den unge quarterback fandt aldrig rytmen og ligner slet ikke den signal-caller, vi så sidste år. Derudover blev angrebsprofilerne Alshon Jeffery og Zach Ertz lukket fuldstændig ned. Der greb til sammen for blot 48 yards.

Kampen var generelt et massivt vidnesbyrd om, hvor hurtigt tingenes tilstand kan ændre sig i NFL. I februar kunne Eagles hæve Vince Lombardi-trofæet i vejret, mens New Orleans så til fra sofaen efter et brutalt slutspilsexit mod Vikings. På nuværende tidspunkt er Saints det bedste hold i NFL, mens Eagles skal sætte en mirakuløs slutspurt ind for at gå i slutspillet.

Sejren betyder nemlig, at Saints er 9-1, mens Eagles er 4-6.

Væsentlige stats

Saints
Drew Brees 22/30 for 363 yards, 4 TD’s
Mark Ingram 16 løb for 103 yards, 2 TD’s
Alvin Kamara 13 løb for 71 yards, 1 grebet bold for 37 yards, 1 TD
Michael Thomas 4 grebne bolde for 92 yards, 1 TD
Tre’Quan Smith 10 grebne bolde for 157 yards, 1 TD

Eagles
Carson Wentz 19/33 for 156 yards, 3 INT’s
Josh Adams 7 løb for 53 yards, 1 TD
Golden Tate 5 grebne bolde for 48 yards