Anført af en fremragende Ryan Fitzpatrick leverede Miami Dolphins en mandfolkepræstation og vandt 27-24 i New England. Dermed missede Patriots muligheden for en bye-week i slutspillet.

Der var lagt op til en overkommelige opgave for New England Patriots, der søndag kunne sikre sig 2. seed i AFC – og dermed oversidder i første runde af slutspillet – med en sejr over Miami Dolphins hjemme på Gillette Stadium.

Men delfinerne tog fusen på storfavoritterne, da de med en helstøbt indsats sejrede med 27-24 og fik hele Arrowhead Stadium til at bryde ud i jubel, fordi Chiefs dermed får 2. seed i AFC.

Opgøret bølgede frem og tilbage hele vejen. Miami kom flyvende fra start og en 10-0-føring takket være et stærkt spillende angreb og et forsvar, der i størstedelen af første halvleg havde fuldstændig styr på Tom Brady og Co. Det sidste så vi det bedste eksempel på, da et upræcist kast af Brady blev læst af den tidligere Patriots-spiller Eric Rowe, der interceptede quarterbacken og returnede bolden for et touchdown.

New England kæmpede sig dog tilbage i opgøret og kom til pause med 10-10. I anden halvleg skiftedes de to hold til at tage føringen, men Dolphins trak det længste strå til allersidst efter en super stærk angrebsserie. Fitzpatrick fordelte overlegent boldene til sine receivere, og gæsterne marcherede langsomt ned ad banen. Med 24 sekunder tilbage på uret fandt Dolphins-quarterbacken tight end Mike Gesicki i endzone for kampens vindende scoring.

Ryan Fitzpatrick var fantastisk i kampen og begik nærmest ikke en eneste fejl. Han skilte sig konstant hurtigt af med bolden og undgik dumme sacks, og så lavede han ingen turnovers. Wide receiver DeVante Parker var også en stor oplevelse i kampen, da han for det meste drev gæk med Patriots’ stjerne-cornerback, Stephon Gilmore. Parker greb otte bolde for 137 yards.

Kampen var naturligvis en stor skuffelse for New England, der kom fint igen efter en langsom start. Men den manglende stabilitet på angrebet og de fraværende, sædvanlige store spil af forsvaret betød, at Dolphins altid var med i opgøret. Og til sidst var delfinerne også bedst.

New England Patriots slutter dermed 12-4 og som 3. seed i AFC. Derfor skal Patriots allerede i kamp i Wild Card-runden, hvor de tager imod det sjettebedste hold i konferencen. Den modstander bliver enten Titans, Steelers eller Raiders.

Miami Dolphins slutter sæsonen 5-11.