Indianapolis Colts var klart bedst, men skulle bruge fire quarters, før de sejrede 33-17 mod Tennessee Titans og sikrede sig den sidste slutspilsplads i AFC.

Søndag nat skulle Tennessee Titans og Indianapolis Colts i sæsonens sidste grundspilskamp afgøre, hvilken af de to mandskaber der skulle have den sidste slutspilsbillet i AFC.

Hjemmeholdet Titans var uden quarterback Marcus Mariota, og derfor havde gæsterne favoritværdigheden. Den levede Andrew Luck og co. op til ved at sejre 33-17 efter at have domineret kampen markant med 436 yards mod 258.

Titans hang dog godt på i opgøret, og det var først i fjerde quarter, at Indianapolis for alvor trak fra, da Blaine Gabbert kastede to interceptions i et desperat comeback-forsøg.

Colts’ offensiv var rigtig velsmurt med en stærkt spillende Luck (bortset fra en enkelt skrækkelig interception, der resulterede i et pick-six) og et dominerende løbeangreb (158 yards), der var klart bedre end værternes løbeoffensiv anført af Derrick Henry, der ikke kom over 100 yards, og ellers er de lyseblås klart stærkeste våben.

Indianapolis’ forsvar var i kontrol hele vejen og tillod stort set ingen store spil af Gabbert, og derfor sad man aldrig med en fornemmelse af, at Titans virkelig kunne gennemføre comebacket, selvom de gjorde et ihærdigt forsøg.

Kampens store spillere var for Colts’ vedkommende runningback Marlon Mack (119 løbeyards, 1 TD) og wide receiver Dontrelle Inman, der leverede flere flotte spil og efterhånden fortjener anerkendelse som en rigtig dygtig receiver. Hos Titans var det selvfølgelig en forsvarsspiller, der sprang i øjnene. LB Jayon Brown stod egenhændigt bag to turnovers og scorede touchdown på sin interception.

Colts slutter derfor grundspillet med ti sejre og seks nederlag og snupper sjette-seed i AFC, hvilket er ensbetydende med en udekamp mod divisionsrivalerne fra Houston Texans i Wild Card-runden på lørdag. Titans ender 9-7 og er færdige for sæsonen.

Udvalgt statistik

Titans
Blaine Gabbert 18/29 for 165 yards, 1 TD, 2 INT’s
Derrick Henry 16 løb for 93 yards
Corey Davis 5 grebne bolde for 48 yards
Jayon Brown, 1 forceret fumble, 1 fumble recovery, 1 INT for TD

Colts
Andrew Luck 24/35 for 285 yards, 3 TD’s, 1 INT
Marlon Mack 25 løb for 119 yards, 1 TD
Dontrelle Inman 5 grebne bolde for 77 yards, 1 TD
Eric Ebron 4 grebne bolde for 60 yards, 1 TD
Darius Leonard 8 tacklinger, 1 INT