Gul Klud mødte den spanske journalist Fernando Arboledas i Las Vegas, efter at NFL havde offentliggjort nyheden om sit spanske indtog.

Fredag offentliggjorde NFL et nyt samarbejde med fodboldklubben Real Madrid, som bringer den ovale bold til Spanien. NFL kommer til at spille sin første grundspilskamp i Spanien nogensinde i 2025 og kampen kommer til at finde sted på det legendariske stadion Santiago Bernabéu.

Gul Klud var ét af de første medier, som bragte nyheden. Det var muligt, fordi Gul Kluds Super Bowl-reporter Nicholas Isak Jørgensen var faldet i snak med den spanske journalist Fernando Arboledas fra mediet ”American Screen Sports” tidligere på ugen. Fernando Arboledas fortalte, at han og de andre spanske medier var blevet forberedt på den store nyhed, før de rejste til Las Vegas.

Efter offentliggørelsen af NFL’s spanske eventyr mødte Nicholas sin kilde Fernando Arboledas igen til en snak om den betydning, som kampen i Madrid kommer til at have på den spanske fanbase:

Nicholas: Først og fremmest: Stort tillykke til dig og dit land. NFL skal til Spanien! Hvordan har du det lige nu?

Fernando: Tusind tak. Jeg er stolt. Jeg er født i Madrid, og det betyder enormt meget for mig og for mit land. Det bliver en speciel begivenhed for den spanske fanbase, som er vokset i Spanien.

Nicholas: Hvordan forventer du, at begivenheder som denne kommer til at påvirke amerikansk fodbold i Spanien?

Fernando: I dag er det langt fra alle spaniere, som forstår, hvad amerikansk fodbold er og hvilken størrelse NFL er. Nu får vi muligheden for at se det – med vores egne øjne og i vores eget land. Det kommer til at vise spanierne, hvor spektakulær sporten er – og det gælder både den enkelte kamp, men også det enorme cirkus, som følger med. Jeg er sikker på, at kampen i 2025 kommer til at forandre og styrke Spaniens forhold til NFL.

Nicholas: Du kender Madrid bedre end de fleste. Hvad kan vi – som fans – forvente, når vi skal til Madrid for at se kampen?

Fernando: Madrid er en fantastisk by. Vi har nogle af de største sportshold i verden – fx Real Madrid. Men det handler om mere. Madrid er indbegrebet af den spanske kultur. Gastronomien er fantastisk. I kommer til at få en fantastisk kombination af storhed, stemning og kultur, når I besøger Madrid.

Nicholas: Santiago Bernabéu er lige blevet moderniseret. Du fortalte mig, at du er sæsonkortholder til Real Madrid. Kan du sætte lidt ord på, hvad det er for et stadion, vi skal besøge?

Fernando: Ja, jeg har været sæsonkortholder, siden jeg var ni år gammel. Jeg bor i Chicago i dag, så jeg kommer desværre ikke lige så ofte på stadion, som jeg gerne vil. Men jeg besøgte stadion kort før jul, efter at det var blevet moderniseret, og det er fantastisk. De har kopieret mange ting fra NFL – både når det kommer til VIP-faciliteter og den nye 360 grader storskærm. Det minder mere om et NFL-stadion nu, og det er ikke tilfældigt. Real Madrid har – som klub – altid fokus på at gøre forretning og udvide sin forretning. Det er en klub, som rækker ud over sporten, og derfor er det naturligt, at de indgår det her samarbejde med NFL.

Nicholas: Tusind tak for din tid og din hjælp i løbet af ugen – og igen, tillykke.

Læs mere: NFL kommer til Spanien i 2025