NFL udvider sin tilstedeværelse i Europa med endnu en kamp, der skal spilles i Madrid i 2025-sæsonen.  

I kan godt sætte et stort, fedt kryds i kalenderen for efteråret 2025. NFL kommer til Madrid, hvor de skal spille en grundspilskamp på Real Madrids hjemmebane Santiago Bernabéu.

NFL offentliggjorde nyheden på et pressemøde i Las Vegas. Gul Kluds Super Bowl-reporter Nicholas Isak Jørgensen var til stede og her har han samlet de væsentligste nedslag fra pressemødet.

Kampen skal spilles på Santiago Bernabéu

På pressemødet meddelte NFL’s Vice President Peter O’Reilly, at den spanske kamp skal finde sted i Madrid på Real Madrids hjemmebane Santiago Bernabéu. Stadion er netop blevet renoveret og moderniseret, og kan huse op til 85.000 tilskuere.

Gennem historien har Santiago Bernabéu dannet rammen for et hav af store sportsbegivenheder. I et fodboldmæssigt perspektiv har der tidligere været spillet fire Europa Cup / Champions League-finaler og en enkelt VM-finale (1982) på Santiago Bernabéu. Derudover har der været afholdt et væld af store boksestævner og rugby-kampe på det legendariske stadion.

Intet nyt om hvem der skal til Madrid

Peter O’Reilly ville ikke sætte navn på de hold, som får æren af at skulle besøge Madrid og Santiago Bernabéu i 2025. Derfor må vi vente i spænding, før vi får at vide, hvem der skal spille den første NFL-kamp nogensinde i Spanien. Han understregede imidlertid, at Chicago Bears og Miami Dolphins har indgået et kommercielt samarbejde med NFL, som giver dem forrang til det spanske marked.

Derudover viser undersøgelser af de europæiske fans interaktioner med NFL-holdene viser, at Tampa Bay Buccaneers og Green Bay Packers er to af de mest populære hold i Spanien. NFL kommer utvivlsomt også til at tage højde for holdenes popularitet i landet, når de beslutter, hvilke hold der skal spille i Madrid i 2025.

Spanien-udvidelsen er et vidnesbyrd på den europæiske succes

Med kampen fortsætter NFL med at udvide sin tilstedeværelse i Europa. Spanien bliver det bare tredje europæiske land, som får NFL-cirkusset på besøg, og det tyder ikke på, at det bliver på bekostning af England eller Tyskland.

I den kommende sæson kan vi i forvejen se frem til fire kampe på europæisk jord. Tre af de fire kampe skal spilles i den engelske hovedstad London, mens den sidste finder sted på Allianz Arena i München. NFL har allerede offentliggjort, at Chicago Bears, Minnesota Vikings og Jacksonville Jaguars bliver tre af de seks hold, der skal spille i London, mens Carolina Panthers bliver det ene af to hold, som gæster München.

Alene dét at NFL fortsætter med at udvide sin tilstedeværelse på tværs af det europæiske kontinent, er et vidnesbyrd på den enorme kommercielle succes, som ligaen har haft i Europa. Derfor har NFL-holdene også besluttet at udvide antallet af internationale kampe, der kan finde sted i udlandet, til otte. Denne udvidelse træder i kraft fra 2025-sæsonen, hvilket bl.a. kommer Spanien og det europæiske publikum til gavn.