Houston Texans er det sidste hold i NFL, som mangler en cheftræner. Holdet har nu kastet søgelyset på en tidligere populær spiller.

Josh McCown tilbragte 2020-sæsonen som reservequarterback for Houston Texans, men i den kommende sæson kan han ende med at være cheftræner i klubben. Houston leder fortsat efter deres kommende cheftræner og ifølge den lokale journalist Aaron Wilson, så har den seneste samtalerunde inkluderet quarterbacken samt den tidligere Lions-træner Jim Caldwell.

Skulle Houston ende med at hyre deres nuværende reservequarterback vil det være første gang i 60 år, at en aktiv spiller bliver ansat som cheftræner. Norm Van Brocklin gik fra at være MVP og Super Bowl-vinder i 1960 til at være cheftræner for Minnesota i 1961. NFL-legenden vandt 5 af 22 kampe i sine første to sæsoner som træner.

McCown har været en utroligt vellidt mand alle de steder, han har været i NFL, og der har været en hel del destinationer. Den 41-årige quarterback har været en del af Cardinals, Lions, Raiders, Dolphins, Panthers, 49ers, Bears, Buccaneers, Browns, Jets, Eagles og senest Texans. Quarterbacken er blevet rost for sine lederevner og sin høje footballintelligens, to vigtige egenskaber for en fremtidig cheftræner. Der er dog stadig et stykke vej fra elsket holdkammerat til dygtig cheftræner.

Journalisten fra The Houston Chronicle nævner dog, at McCown er blot en af mange kandidater til jobbet i øjeblikket. På Twitter nævner han også Leslie Frazier og Matt Eberflus, der er defensive koordinatorer for henholdsvis Buffalo Bills og Indianapolis Colts. Efter ikke at have kaldt ham til samtale i første omgang er Eric Bieniemy, Chiefs’ populære offensive koordinator nu også en del af feltet. Houston havde også snøren ude efter det unge stjernefrø Brandon Staley, men han skal træne Los Angeles Chargers.

Texans var det første hold, der fyrede deres cheftræner i denne omgang, men det sidste job, der mangler at blive besat efter Eagles tidligere på ugen hyrede Nick Sirianni som deres nye styrmand. Houstons situation er ikke blevet nemmere efter holdets superstjerne, quarterback Deshaun Watson efter alt at dømme ikke ønsker at vende tilbage til klubben.

Den 25-årige quarterback skulle angiveligt været mere end utilfreds med klubbens ejer Cal McNair samt den generelle proces, der har været i ledelsen med ansættelsen af general manager Nick Caseiro og jagten på en ny cheftræner. Den jagt lader ikke til at slutte foreløbigt.