Det kom ikke som en overraskelse, da Packers lod Mike Pettine gå efter nederlaget til Buccaneers i NFC-finalen. Til gengæld er hans efterfølger, Joe Barry, måske lidt et overraskende valg.

Green Bay Packers headcoach Matt LaFleur ville angiveligt gerne have gået i en anden retning, men til sidst spillede han det sikre kort og valgte den kandidat han kendte bedst og havde mest erfaring.

Packers skulle have en ny defensiv koordinator og med Joe Barry, fik Matt LeFleur en træner, som han kendte fra sin tid hos Los Angeles Rams. De to arbejdede sammen der i 2017 og Joe Barry har været assisterende headcoach hos Rams siden.

Den 50-årige Joe Barry erstatter Mike Pettine, hvis kontrakt udløb efter tre år med Packers, ikke blev genansat og i stedet har taget et job som defensiv konsulent hos divisionsrivalen Chicago Bears.

Barry har været defensiv koordinator for Detroit Lions (2007-08) og Washington Redskins (fra 2015 til 2016), men har brugt 15 af sine 20 år i NFL som linebacker-træner.

Set ud fra hans tidligere succes – eller mangel på samme – som defensiv koordinator, er valget af Barry ganske overraskende. Ingen af ​​de forsvar, han har stået i spidsen for, har været rangeret bedre end 28 ud af NFLs 32 mandskaber.

Til gengæld var han i den forgangne sæson en del af et nyt forsvarssystem, som gjorde Rams til et af de mest spændende nye forsvar i NFL. Det er måske dette system Matt LeFleur ønsker at få indført i Packers.

Barry har til dog en linje på sit CV, som han aldrig slipper af med. Han var defensiv koordinator for Detroit Lions i 2008. Hans forsvar var dårligst af alle i NFL, og holdet sluttede sæsonen som det første 0-16 hold i NFLs hostorie.