Det er to slutspilsaspiranter, som tørner sammen på det legendariske Lambeau Field i Green Bay Wisconsin.

Vi havde store forventninger til Doug Pedersons mandskab inden sæsonen, men efter to nederlag i tre kampe strejfer kniven struben på Philadelphia Eagles. Det skyldes særligt, at divisionsrivalerne fra Dallas Cowboys foreløbigt har vundet rub og stub, hvilket intensiverer kampen om NFC East og slutspillet.

Green Bay Packers har ligeledes fejet al modstand af bordet, hvortil Matt LeFleur har fået en perfekt start på tilværelsen som cheftræner – rent resultatmæssigt. LeFleurs angreb har imidlertid været præget af inkonsistens, hvilket eksemplificeres ved, at kasteangrebet foreløbigt rangerer som det sjette-dårligste i NFL – målt på antal kastede yards. Angrebet i sin helhed befinder sig også i den nederste tredjedel i NFL, hvad angår antal scorede point. Vi har derfor til gode at se Aaron Rodgers’ spillemæssige genoprejsning under LeFleur.

Seneste nyt på skadesfronten

Der kom foruroligende nyt fra ostehovedernes (Green Bay Packers, red.) træningsanlæg i går vedrørende den nytilkomne og velspillende Za’Darius Smith, som har pådraget sig en knæskade. Smith er foreløbigt noteret som ”tvivlsom” til kampen, og hans eventuelle fravær vil være et stor slag for Packers’ forsvar. Den tidligere Ravens-spiller har foreløbigt præsteret tre sacks i 2019.

Derudover er forsvarsspillerne Montravius Adams (skulderskade) og Oren Burks (skade i brystregionen) dømt ude.

Omvendt positive nyheder strømmer ud af Philadelphia, der får adskillige profiler tilbage til torsdagskampen. Alshon Jeffery, Derek Barnett og Dallas Goedert er alle blevet skadesfri, og spiller mod Packers.

Cornerback Ronald Darby forventes imidlertid at misse et par kampe som følge af en forstrækning, mens der stadigvæk er tvivl om, hvor længe DeSean Jackson må sidde ude med sine lyskeproblemer.

Hold øje med…

Hvor længe tør Carson Wentz holde på bolden mod Packers’ defensive linje?

Der skal ikke herske tvivl om, at Carson Wentz er en forrygende quarterback. Han har dog vist tendenser til at holde ualmindeligt længe på bolden, hvilket skaber problemer for Eagles’ ellers glimrende offensive linje. På den måde befordrer Wentz’ spillestil et unødvendigt pres, hvilket resulterede i to afskyelige interceptions mod Falcons i anden spilleuge. Han er ligeledes blevet sacked seks gange i de seneste to kampe. 

Carson Wentz har ikke råd til at holde unødvendigt længe på bolden på en svær udebane og mod Packers’ særdeles velspillende front 7. Anført af spillere som Kenny Clark, Preston Smith og Za’Darius Smith har Packers leveret tredje-flest sacks (12 styks, red.) i NFL i 2019. Det solide pass rush er også stærkt medvirkende til, at Packers’ forsvar har tilladt femte-færrest kastede yards i 2019 (197,3 pr. kamp, red.). Det kan godt blive endnu en grim oplevelse for Wentz, der som nævnt oven for stadivæk må se bort fra DeSean Jackson.

Kan Aaron Jones hjælpe Packers-angrebet i gang?

Alle øjne er på Aaron Rodgers, og det er ganske forståeligt med hans meritter og tidligere spil taget i betragtning. Ikke desto mindre byder torsdagskampen også på en interessant duel mellem en anden Aaron fra Green Bay – nemlig runningback Aaron Jones – mod Eagles’ frygtede defensive linje.

Aaron Jones har – ligesom Packers-angrebet – haft en svigende sæsonstart, men scorede to touchdowns i det seneste opgør mod Denver Broncos. Desuden er runningback-positionen særdeles vigtig i Matt LeFleurs alsidige angreb, der – ligesom Sean McVays ditto – lægger op til at bruge positionen i fordelagtige positioner i såvel kastespillet som på draw-spil. Et velfungerende løbespil kan blive nøglen til at tage presset af Aaron Rodgers og således hjælpe angrebet i gang.

Det bliver imidlertid ikke let mod Phillys forsvar, der tillader næst-færrest løbede yards (57pr. kamp, red.) i NFL og indtil videre blot har tilladt en enkelt scoring herved.

Vidste du, at…

Green Bay Packers har været foran ved pausen i deres tre første kampe i 2019-sæsonen. Omvendt har Philadelphia Eagles stadigvæk til gode at være foran ved pausen i 2019… Eagles har til gengæld scoret 53 af deres 76 points efter pausen, mens Packers blot har scoret 13 af deres 58 points i anden halvleg.

Spiltip

Vi ramte på vores pointspil i sidste uges torsdagskamp, og det forpligter til at fortsætte takterne med øjne på nattens opgør.

Vores artikelserie har tidligere brændt fingrene på Davante Adams, men hans scoringskrise kan simpelthen ikke fortsætte længere. Han har et særdeles fordelagtigt matchup mod Eagles’ secondary, der mangler Ronald Darby i nattens kamp.

Jeg forventer, at Davante Adams kommer på tavlen for første gang i 2019, og det giver Danske Spil odds 1,90 på.

Spil ansvarligt!

Picks

Green Bay Packers kommer til at forlænge deres sejrsstime mod Philadelphia Eagles. Gæsterne må igen undvære DeSean Jackson, og det efterlader Carson Wentz uden en pålidelig trussel i det dybe kastespil. Læg dertil at Packers er på hjemmebane, og at deres forsvar ser meget solidt ud.

Green Bay Packers vinder med 27-17.