Minnesota Vikings har fyret cheftræner Mike Zimmer og general manager Rick Spielman.

Minnesota Vikings var først til at trykke på aftrækkeren, da de indledte “Black Monday” med at rydde op i egne rækker. Således er både cheftræner Mike Zimmer og general manager Rick Spielman vågnet op til en fyreseddel efter, at Vikings sluttede grundspillet søndag d. 9. januar.

Fyringsrunden skal ses i lyset af, at Minnesota Vikings ikke formåede at presse det sidste ud af flere aldrende profiler og avancere til det forestående og forjættede slutspilsland. Vikings sluttede 2021-sæsonen med ni nederlag og otte sejre, mens Zimmers forsvar tillod niende flest point (25,1) og tredje flest yards (383,6) i NFL.

Læs også: Chok i Miami – Brian Flores fyret

Det var sågar anden sæson i træk, at Vikings ikke kvalificerede sig til slutspillet, mens man blot vandt en enkelt af fire slutspilsopgør under Mike Zimmer, hvilket utvivlsomt også har spillet ind i fyringen.

Mike Zimmer nåede at stå i spidsen for Minnesota Vikings i otte sæsoner efter, at han overtog tøjlerne fra Leslie Frazier i begyndelsen af 2014. Det var Zimmers første tørn som cheftræner i NFL – og i sidste ende vandt han 72 af 129 kampe i spidsen for Vikings.

Foruden Mike Zimmer har Minnesota Vikings også afskediget general manager Rick Spielman efter 10 sæsoner som sportslig ansvarshavende. Forinden fungerede Spielman også som vicepræsident for Minnesota Vikings i perioden 2006-2011, hvortil han sammenlagt har haft en fremtrædende funktion i Vikings’ ledelse i 16 år.

Dermed har Minnesota Vikings formelt set indledt det, der virkede som en uundgåelig ‘genstart’ af holdets sportslige ledelse, trænerstab og – formentlig – spillertrup.

Læs også: Chicago Bears skiller sig af med Matt Nagy og Ryan Pace