Der er en håndfuld hold i NFC South, der er værd at holde øje med i free agency.

New Orleans Saints vandt NFC South sidste år, men i sidste ende vandt Tampa Bay Buccaneers titlen. Nu skal Tom Brady og Buccaneers forsøge at komme tilbage til den store kamp, mens flere andre hold i divisionen er i gang med nogle mindre genopbygninger.

Plads på lønloftet (cap space) er taget fra Overthecap.com, som har regnet det ud fra 2021-lønloftet på 182,5 millioner dollars. Vil du lære mere om cap space og lønloftet, kan du læse vores introduktionsartikel her.

Som udgangspunkt antager vi, at spillere med kontraktudløb forlader holdet, så et hul på en position kan blive fyldt, hvis holdet forlænger med en spiller.

Atlanta Falcons
Cap space lige nu:
-10,4 millioner dollar
Holdmangler:
EDGE, CB, S, RB, OL
Atalanta Falcons står i en noget penibel situation. De bruger allerede nu for mange penge på løn og skal altså spare, men de har stadig en hel del mangler på mandskabet. Derfor går de en svær offseason i møde. 

De fleste mangler er ikke overraskende på forsvaret, som var blandt de dårligste i NFL i fjor. I flere år har Falcons manglet en pass rusher på ydersiden, og det er stadig et problem, selvom de betalte dyre domme for at lokke Dante Fowler til for et års tid siden. På cornerback har de også et problem, hvor AJ Terrell, Isaiah Oliver og Kendall Sheffield aktuelt ser ud til at være startere, mens de også er meget tynde på safety-pladserne. 

Angrebet er der færre problemer ved, men det er heller ikke perfekt. Der er brug for en center til at erstatte erfarne Alex Mack, og så kan den offensive linje også bruge en ny venstre guard. Der skal også en ny runningback til, da Todd Gurley ser ud til at smutte. Det må dog blive nogle billige spillere, da den økonomiske situation ikke er optimal.

Nogle oplagte kandidater: Le’Veon Bell (RB), David Andrews (C), Ty Sambrailo (OL), Carl Lawson (EDGE), Jadeveon Clowney (EDGE), Xavier Rhodes (CB), Brian Poole (CB), Malik Hooker (S), Karl Joseph (S)

Carolina Panthers
Cap space lige nu:
29,5 millioner dollar
Holdmangler:
QB, OL, TE, LB, CB, S
I Carolina er de i gang med en genopbygning, og af den grund er der også brug for forstærkninger på en række poster. Det giver sejrstotalen i 2020 – fem sejre – også en indikation af.

Først og fremmest er der brug for en bedre quarterback end Teddy Bridgewater, men det bliver sandsynligvis i NFL-draften, at cheftræner Matt Rhule og kompagni finder ham. Til gengæld har de penge til at give ham lidt bedre arbejdsbetingelser via free agency. På den offensive linje er der i hvert fald brug for minimum én guard, mens der også kan bruges nogle nye våben i kastespillet – blandt andet en tight end. 

Defensivt bør Panthers først og fremmest kigge efter hjælp til secondaryen. På cornerback har de Donte Jackson, men derudover er det ikke en imponerende gruppe. Heller ikke safetyerne er meget værd. De kan også forsøge at finde en ny linebacker, som kan spille sammen med Shaq Thompson, hvis Jeremy Chinn rykkes ned som safety.

Derudover er der generelt brug for dybde på en lang række poster, så der kan være mange spillere på vej til Carolina.

Nogle oplagte kandidater: Alejandro Villanueva (OT), Joe Thuney (OG), Jonnu Smith (TE), Kenny Golladay (WR), Marvin Jones (WR), KJ Wright (LB), Quinton Dunbar (CB), Mike Hilton (CB), Jaquiski Tartt (S), John Johnson (S)

New Orleans Saints
Cap space lige nu:
-17,2 millioner dollar
Holdmangler:
QB, WR, DL/EDGE, CB
Der skal kreativ bogføring til, hvis New Orleans Saints skal gøre sig gældende i free agency. Lige nu er de således over lønloftet. Saints har ellers et par mangler, de kan fylde ud. Ikke mindst skal de have fundet ud af, hvad de skal gøre på quarterback, hvor Drew Brees har forladt holdet og efter alt at dømme går på pension. Satser man på Taysom Hill? Henter man Jameis Winston tilbage? Det bliver i hvert fald interessant at følge. 

Der er også brug for nogle receivere, hvor man ikke har formået at få meget ud af andre end Michael Thomas i en årrække, og hvor man har sagt farvel til Emmanuel Sanders. På forsvaret kan man bruge lidt hjælpe på cornerback, mens man også kan bruge nyt blod på den defensive linje, hvor de formentlig ikke har råd til at beholde både EDGE Trey Hendrickson og defensive tackle Sheldon Rankins. 

Først og fremmest skal Saints som nævnt skille sig af med nogle spillere eller omstrukturere nogle kontrakter, hvis de vil handle i free agency. Selv hvis det lykkes, bliver det nok ikke dyre spillere, der hentes ind.   

Nogle oplagte kandidater: Jameis Winston (QB), Tyus Bowser (EDGE), Sheldon Rankins (DT), Shelby Harris (DT), Troy Hill (CB), Adam Humphries (WR), TY Hilton (WR)

Tampa Bay Buccaneers
Cap space lige nu:
9,6 millioner dollar
Holdmangler:
RB, OL, DL/EDGE, CB
Når man er de forsvarende Super Bowl-vindere, er der som regel ikke mange mangler på ens hold, og det gør sig også gældende for Tampa Bay Buccaneers. Det er et mandskab med meget få store mangler. 

Der er dog lidt spørgsmålstegn at finde på holdkortet. Pass rusher Shaquill Barrett kan blive for dyr for Buccaneers og tage et andet sted hen, og han skal i så fald erstattes. Det samme kan ske med Ndamukong Suh på den defensive linje, mens de godt kan bruge lidt dybde på cornerback.

På den anden side af bolden skal der findes en ny runningback, hvis man ikke formår at beholde Leonard Fournette, og ellers kan de polstre sig lidt med et par habile reserver på den offensive linje, hvor dybden ikke er noget at råbe hurra for. Desuden har Ryan Jensen, Donovan Smith og Alex Cappa alle kontraktudløb næste år.

Nogle oplagte kandidater: Le’Veon Bell (RB), James White (RB), Jon Feliciano (OL), Sheldon Rankins (DT), Shaquill Barrett (EDGE), Desmond King (CB)