Holdene har alt for mange penge på lommerne, og derfor vil free agency være lig med alt for dyre kontrakter givet ud. Gul Kluds Dennis Cordsen og Teis Joranger kommer her med 5 spillere hver, der ikke vil være deres prisskilt værd i free agency.

Free agency er kun en uge væk, og rigtig mange hold står klar med den store pengepung, når der skal investeres i 2017-sæsonen. Der er altid garanti for ekstreme summer brugt også på ganske middelmådige spillere. Herunder kommer Dennis Cordsen og Teis Joranger hver med et bud på 5 spillere, der ikke kan leve op til den forventede pris.

Dennis’ 5 spillere

1. Case Keenum, QB, Minnesota Vikings
Case Keenum hjalp Vikings med at komme langt i slutspillet, men der er en enorm forskel på at spille quarterback på et hold, der har et aldeles fremragende forsvar, og hvor man samtidig har Adam Thielen, Stefon Diggs og Kyle Rudolph at kaste til i et system, der passer til egne styrker, og så til lad os sige – Jets, Cardinals eller Bills – hvor man ikke ligefrem kan forvente samme gode hjælp.
Jeg ser Keenum som en spiller, man kan overleve med i perioder, men han er ikke en spiller, man har lyst til at binde sig dyrt og langsigtet til.

2. Carlos Hyde, RB, San Francisco 49ers
Matt Breida udfordrede Hyde ganske fint i San Francisco, men jeg vil næsten æde en gammel hat på, at nogle hold vil være ude med snøren efter Carlos Hyde. Hyde får nok ikke en voldsom kontrakt, men i forhold til runningbacksne på samme niveau, vil Hyde formentlig blive den bedst betalte.

3.Donte Moncreif, WR, Indianapolis Colts
Jeg har aldrig rigtig forstået, hvad mediehypen gik ud på med Moncreif. Ja, han er atletisk og han fik 733 yards i 2015-sæsonen, da Andrew Luck var quarterback, men generelt har han produceret meget mindre end, hvad hans fysiske talent berettiger til. Jeg forestiller mig, at han får en kontrakt, der minder om Kenny Stills’ kontrakt fra 2017, hvilket var en 4-årig kontrakt til 32 millioner dollars – og det er mere, end jeg er villig til at betale.

4. Star Lotulelei, DT, Carolina Panthers
Hos Panthers er Lotulelei blevet andenviolin bag Kawann Short, men han blev draftet som nummer 14 i første runde af 2013-draften og spiller fint. Den status som tidligere førsterundevalg skal nok betyde, at et hold står klar med en stor kontrakt. Hvis vi sammenligner med DaQuan Jones fra årets free agency-kup artiklen, så er de to spillere nok nogenlunde lige gode og bør ideelt få cirka den samme kontrakt. Mit gæt er dog, at Lotulelei får en del mere, så det kan I holde øje med, når kontrakternes betingelser offentliggøres.

5.Sheldon Richardson, DT, Seahawks Seahawks
Han er super, super talentfuld og viste det især i starten af hans Jets-karriere, men i de to seneste år har han ikke helt spillet på samme niveau. Samtidig er jeg ikke solgt på hans football character, så hvis han får en kontrakt, der nærmer sig Calais Campbell, kan hans nye hold komme til at fortryde kontrakten.

Teis’ 5 spillere

1. Jarvis Landry, WR, Miami Dolphins
Landry er allerede blevet overbetalt ved at blive franchise tagget, men jeg sniger ham alligevel med, da hans fremtid stadig er uvist. Jarvis Landry er en god slotcorner, men han er stadig en ret begrænset receiver, der ikke kan løbe sig fri ned ad banen. Han skal dermed have en meget specifik rolle, og en rollespiller er ikke førstereceiver og bør derfor ikke betales som en. For mig har Landry en værdi på $6-8 millioner om året, nu står han til $14-16 millioner om året. En kontrakt i sig selv er overbetaling, men hvis et hold trader sig til ham, vil det koste et halvhøjt draftvalg plus en kæmpekontrakt. Det vil være overbetaling som sjældent er set.

2. E.J. Gaines, CB, Buffalo Bills
Bills-forsvaret havde et stærkt 2017, og det kunne få folk til at kigge lidt ekstra på deres free agents. Gaines får ikke en monsterkontrakt, men med ligaens cornerback-mangel kunne prisen godt blive presset lidt for højt op. I nogle systemer vil han måske være pengene værd, men Gaines er en begrænset spiller, der helst skal spille zoneforsvar og ikke mandsopdækning. Derfor bliver hans status som overbetalt/fair betalt nok afhængigt af, hvem der betaler ham.

3. A.J. McCarron, QB, Bengals:
Årets Mike Glennon… A.J McCarron blev draftet i femte runde og har siden startet fire kampe, hvor han har spillet under middel. Pludseligt anser mange ham for at være en NFL-starter. Det er fair nok, hvis man henter ham ind til at konkurrere om et starterjob, men hvis han bliver betalt som en starter, er han overbetalt i min bog.

4. Dion Lewis, RB, New England Patrios
Jeg kan rigtig godt lige Lewis, og den vævre runningback var rigtig velspillende i 2017. Jeg frygter dog stadig, at hans 2017-sæson var en enlig svale. Tidligere har han været meget skadesplaget og spillet en begrænset rolle. Hvis et hold går ud og betaler ham et beløb, som indikerer, at han skal være en sikker starter, bliver jeg en smule bekymret. Det er muligt, at hold ikke længere overbetaler runningbacks pga. markedsværdien er faldet, men det må vi se, når kontrakten kommer frem. Runder ham $5,5 millioner om året, er det en kende for meget til min smag.

5. Nate Solder, OT, New England Patriots
De sidste syv år har Solder været en god starter i New England, hvor han har passet på Tom Brady. Nu bliver han free agent, og jeg er overbevist om, at han vil have en lang række interesserede hold. Han vil sikkert kunne presse en topkontrakt ud af et hold, men jeg frygter, at han ikke vil have samme succes væk fra New England. Brady holder sjældent på bolden længe, og Solder overlever nogle gange manglende tekniske og atletiske egenskaber ved bare at være stor nok og lige akkurat dygtig nok til, at det tager for lang tid for folk at komme rundt om ham. Hvis et hold henter ham til en dyr kontrakt og beder ham blokere på lange dropbacks, kan han få problemer. Derudover er Solder snart 30 år gammel, og det går næppe op ad bakke herfra.

SKRIV ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her