Draftens største linebackertalent, Alabamas Reuben Foster, undersøges af NFL for brug af ulovlige stoffer. Det sker efter at han ved årets combine afleverede en ’fortyndet’ urinprøve.

Det har bestemt ikke været nogle gode måneder for stortalentet Reuben Foster fra Alabama.
Først blev han sendt hjem efter et skænderi med en hospitalsansat ved årets combine, hvorfor han ikke fik lov til at vise sig frem dér. Siden har eksperter og trænere stillet store spørgsmålstegn ved hans person, hans omgangskreds og hans helbred.
***Læs også: Hvem skal dit hold møde? – Se hele kampprogrammet
Nu lurer endnu en skandale imidlertid. Torsdag aften dansk tid kom det frem, at den urinprøve, Reuben Foster afleverede ved combine, bliver behandlet som værende positiv for ulovlige stoffer.
Det har Alabama-stjernen selv fortalt NFL.coms Ian Rapoport


– Det her er noget, der vil komme frem. Jeg vil ikke komme med undskyldninger. Jeg er en rigtig mand. Jeg prøver at være et godt menneske… Jeg håber bare, at trænerne forstår det, og det er alt jeg kan håbe på og bede om, fortalte Foster Rapoport.
Fosters urinprøve er beskrevet som ’fortyndet’, og det har fået NFLs alarmklokker til at ringe. Prøven betragtes derfor som en positiv doping- eller stofprøve.
Det betyder, at når Foster underskriver sin første professionelle kontrakt efter draften, vil han være en del af NFLs misbrugsprogram. Det vil betyde hyppige uanmeldte doping- og stofprøver for linebackeren.
***Læs også: Bengals-ekspert om Knappe: Lyder som en Bengals-spiller
Linebackeren selv fortalte til Rapoport, at grunden til den fortyndede prøve er at han var syg dagen før og derfor drak store mængder væske.


Reuben Foster er betragtet som en af draftens mest talentfulde forsvarsspillere, men de uheldige episoder vil helt sikkert have indflydelse på hvornår han bliver valgt. Det ville dog stadig være noget af en overraskelse hvis ikke han blev valgt i første runde. Se hvem vores draftekspert rangerer som draftens 10 bedste linebackere.
Det får vi svar på draftens første runde løber af stablen på torsdag. Det kan du følge på TV3, hvor de viser alle syv runder af draften.