2022-draftens første runde er overstået. Her er min hurtige (og totalt urimelige) vurdering af vindere og tabere!

Ja, det er på et fuldstændig urimeligt grundlag, at jeg vurderer vindere og tabere efter nattens draft, og naturligvis er det alt, alt for tidligt. Der resterer stadig to dage, seks runder og 230 picks i 2022-draften, så der kan ske rigtig meget endnu.

Samtidig har de 32 spillere, der blev valgt i første runde, endnu ikke spillet en down for deres nye arbejdsgiver. Nogle slår til. Enkelte overrasker. Andre flopper. Facit kender vi langt fra. Men her er min umiddelbare vurdering.

Efter en rolig start, hvor de store overraskelser udeblev, så væltede det ind med handler, og endda et par etablerede spillere, der skiftede græsgange.

Læs også: Karakterer: Første runde – alle 32 picks med karakterer!

Jeg kommer her med fem vindere og tabere efter første runde

Vindere i første runde af 2022 NFL draften

New York Jets

New York Jets havde en vanvittig første runde. De havde to picks i top 10 og i alt tre picks i første runde, og fik på papiret tre superstjerner ind på holdet. Med pick 4 valgte de cornerback Ahmad “Sauce” Gardner, med pick 10 (hvor de var i forhandlinger med 49ers for Deebo Samuel) valgte de receiver Garrett Wilson, og så tradede de tilbage ind i første runde med pick 26 og valgte edge rusher Jermaine Johnson, som mange havde til at gå i top 10.

New York Giants

Også den anden New York klub – eller New Jersey om man vil – havde en fremragende første runde. De havde to picks i Top 7, og dem forvaltede de godt med to picks til skyttegravene. Med pick 5 valgte Giants Edge rusher Kayvon Thibodeaux, som faldt ned i skødet på dem, og de fulgte op to picks senere med en af draftens største gaver i form af offensive tackle Evan Neal. At han faldt til plads 7 er lettere chokerende. Genial draft af Giants!

New Orleans Saints

Ok, det er måske lidt for nemt bare at give top-karakterer til de klubber, der havde mindst to valg i første runde, men New Orleans Saints fik næsten den perfekte første runde. De tradede pick 16 for pick 11 og nappede en af mine yndlings-receivere i Chris Olave. Derefter tog de offensive tackle Trevor Penning med pick 19, som flere eksperter (inklusive undertegnede havde forudset) var et stensikkert Saints-valg. To kæmpe mangler blev fyldt i første runde.

Philadelphia Eagles

Selvom de kun valgte én spiller, så er det svært at komme uden om Eagles, når vi taler om vindere i første runde. Oprindeligt havde tre picks i første runde, men efter flere handler nøjedes de med at drafte en af ligaens største spillere i defensive tackle Jordan Davis. Til gengæld fik de receiver AJ Brown for deres pick 18 i stedet for at satse på et ubeskrevet blad. Og så fik de samtidig et ekstra pick i første runde til næste år i den store handel med Saints.

Baltimore Ravens

Hold da op. Ravens griner hele vejen til til draft-banken. Først faldt safety Kyle Hamilton til dem på pick 14, hvilket er nok til at gøre dem til draftens store vindere. Men derefter snød de Cardinals, så vandet driver, da de selv slap af med receiver Marquise Brown, og i stedet fik pick 23, som de så tradede tiil Bills for yderligere picks, og valgte center Tyler Linderbaum med pick 25. Kæmpe opgradering til forsvaret og angrebet. Det kunne næste ikke være gået bedre.

Bonus: Kansas City Chiefs

Jeg kan ikke lave den her Top 5 vindere uden Chiefs, så du får lige en bonus også. Chiefs tradede op i første runde til pick 21 og tog draftens vel nok tredje bedste cornerback i Trent McDuffie. Derefter faldt den græske pass rusher George Karlaftis til dem på pick 30, som var en kæmpe gave. Chiefs fylder to store huller på forsvaret i første runde, og får det optimale ud af Tyreek Hill handlen. The rich get richer.