Denver Broncos har udnævnt Teddy Bridgewater som startende quarterback for den kommende sæson.

Denver Broncos’ sæsonforberedelser har været præget af ét centralt spørgsmål: Hvem skal starte bag center? Bliver det Drew Lock eller nytilkomne Teddy Bridgewater?

I første omgang er konkurrencen faldet ud til sidstnævntes fordel, eftersom Denver Broncos har offentliggjort, at Teddy Bridgewater starter holdets sæsonspremiere mod New York Giants.

På papiret råder Vic Fangio over et af de mest talentfulde og velbesatte hold i NFL. Listen tæller offensive profiler såsom Courtland Sutton, Garrett Bolles og Noah Fant, mens forsvaret bliver styret af Von Miller, Justin Simmons, Shelby Harris og Kareem Jackson. Umiddelbart er spørgsmålet om quarterbackens niveau den tungtvejende sten, som kan risikere at holde Broncos tilbage.

Med Teddy Bridgewater bag center får Broncos en quarterback, som tidligere har startet for Minnesota Vikings (2014-2017), New Orleans Saints (fem kampe i 2018) og Carolina Panthers (2020). I sine otte år i NFL har Bridgewater kastet for 11.385 yards, 53 touchdowns og 36 interceptions.

I fjor leverede han imidlertid en række knap så imponerende præstationer for Panthers, der sluttede sæsonen med fem sejre og 11 nederlag. Samlet set ramte Bridgewater på 69 pct. af sine kast for 3.733 yards med 15 touchdowns og 11 interceptions som følge.i 2020.

Mange vil formentlig også huske Teddy Bridgewater for den frygtelige knæskade, som han pådrog sig i optakten til 2016-sæsonen, og som var ved at koste ham både ben og karriere.

Denver Broncos har haft ualmindeligt svært ved at finde en afløser for Peyton Manning, der stod i spidsen for holdets seneste Super Bowl-triumf i 2016. Teddy Bridgewater bliver nu den 11. startende quarterback i Denver i løbet af de seneste fem år.