Danske Steven Nielsen har fået sin drøm opfyldt og kan kalde sig NFL-spiller. Lørdag aften har han indgået aftale med Jacksonville Jaguars.

For andet år i træk og for tredje gang på fire år har en dansk football-spiller fået kontrakt med en NFL-klub.

Den 23-årige Steven Nielsen blev ikke draftet af et NFL-hold, men telefonen forblev ikke stille længe, og knapt var 7. runde forbi, før kolossen fra København lavede en aftale med Jacksonville Jaguars.

Der var en håndfuld klubber på jagt efter den atletiske offensive linjemand, men til sidst valgte Steven altså klubben fra det nordlige Florida.

Her bliver han holdkammerat med blandt andre quarterback Gardner Minshew, der med sin flamboyante attitude og 70er overskæg tog NFL med storm.

– Der var flere interesserede hold, og jeg har haft kontakt med Jaguars gennem de sidste dage, siger Steven Nielsen til Gul Klud.

– Det er den bedste mulighed for mig til at komme på holdet, og Jaguars giver gode chancer til free agents, fortæller den nyslåede NFL-spiller fra sin midlertidige bopæl i staten Ohio.

Steven Nielsen har lige færdiggjort sin college-uddannelse. Han spillede football og studerede Sports management på Eastern Michigan University. Danskeren var dygtig på banen, men også i klasselokalet, og er blevet hædret for begge dele.

Han vejer på den gode side af 130 kg og måler over to meter i højden. Han har spillet nærmest alle positioner på den offensive linje, og sluttede sin college-karriere på den vigtige venstre tackle for Eastern Michigan Eagles.

Steven Nielsen

College: Eastern Michigan University
Hjemby: Dragør
Alder: 23 
Højde: 202 cm
Vægt: 138 kg
Position: Offensive lineman 
Dansk klub: Ørestaden Spartans

Med kontrakten i hånden begynder næste kapitel i Stevens football-karriere. Han er langt fra sikker på en plads på holdet, men skal nu kæmpe med en stribe andre spillere om en af de 53 pladser Jaguars må have på holdkortet, når sæsonen begynder.

Du kan se Claus Elmings interview her fra lørdag eftermiddag med en tydeligt nervøs Steven Nielsen inden den foreløbigt største dag i hans football-karriere.

Steven kommer ind i en fin situation hos Jaguars, hvor han får god mulighed for at kæmpe sig på holdet. Klubben valgte kun en enkelt offensive linjemand i NFL draften, Ben Bartch i 4. runde, og er ikke spækket med top-spillere på positionen.

Jaguars draft picks 2020

Denne video om Steven Nielsen er lavet af America’s Game Denmark. Her får du et fint indblik i danskerens kvaliteter.

Mere fra Gul klud om Steven Nielsen