Hjalte Froholdt fik sit store gennembrud i 2022-sæsonen, hvor han i alt var inde på 661 spil.

2022 blev året, hvor Hjalte Froholdt for alvor fik mulighed for at vise sig frem i NFL. Efter flere skader på Cleveland Browns’ offensive linje kom danskeren i spil i adskillige kampe.

Froholdt nåede at spille ni næsten hele kampe. I et par af dem kom han ind efter kort tid på grund af en skade til en holdkammerat, og i flere andre startede han inde af samme grund.

Browns er færdig for denne sæson, og derfor kan der nu gøres endelig status over Froholdts spilletid i sæsonen. Froholdt var inde på i alt 661 spil, viser statistik fra Pro Football Focus.

Langt størstedelen af dem var selvsagt på Browns’ angreb. På 353 af spillene var han center. På 230 linede han op som højre guard. Derudover blev Froholdt flere gange brugt i en lidt speciel rolle. Syv gange i alt stillede han således op som fullback/tight end/ekstra offensiv linjemand, når Browns virkelig ville løbe bolden tungt.

I søndagens kamp mod Steelers blev det endnu mere besynderligt. Her var Froholdt inde på et enkelt spil på angrebet, hvor han stillede op som en wide receiver, hvorefter han gik i motion for at blokere på et løbespil.

Set over hele sæsonen afviklede Browns i alt 1172 angrebsspil. Froholdt var inde på 591 af dem, hvilket svarer til 50,4 procent – altså lige over halvdelen.

Ud over sin reserverolle på angrebet – der altså førte til meget spilletid – var Froholdt fast mand på den offensive linje, når Browns skulle sparke field goals og ekstrapoint. 70 gange i alt i løbet af sæsonen var fynboen inde for at sørge for, at ingen modstandere kom i nærheden af kicker Cade Yorks spark.

Inden 2022-sæsonen havde Froholdt ikke set banen ret meget. I 2019 kom han på grund af en skade aldrig på banen for Patriots, og i 2020 og 2021 var han blot inde på 110 spil i alt.