Sports Illustrateds journalist John Shipley vurderer, at den danske tackle Steven Nielsen kan ende som reserve-tackle i Jacksonville Jaguars’ endelige 53-mands trup

Selvom 23-årige Steven Nielsen ikke blev valgt i årets draft, fik han kort efter plads på et NFL-mandskab, da Jacksonville Jaguars stod klar med en kontrakt til danskeren.

Nielsens næste mission bliver at overbevise Jaguars’ beslutningstagere om, at han også skal være at finde på holdkortet, når trupperne trimmes ned fra 90 til 53 spillere den 5. september.

Og ifølge journalisten John Shipley, som dækker Jacksonville Jaguars for Sports Illustrated, har den 140 kg tunge dansker en “rimelig chance” for at sikre sin fremtid hos holdet. Det fortalte Shipley i et interview med en anden Sports Illustrated-journalist, Kaitlin O’Toole.

– Han tjekker boksene på alle de kvaliteter, som Jaguars kan lide, når de vurderer offensive linjemænd. De kan lide store fyre (Nelson er 203 cm høj) med en masse styrke og atletisk formåen. Det kan man også se i de to (startende) tackles Cam Robinson og Jawaan Taylor, som holdet tidligere har investeret i. Så jeg tror faktisk, at han har en rimelig chance for at ‘klare den’, når trupperne trimmes, potentielt som swing tackle eller tredje-mand, fordi Jaguars ikke har særlig god dybde på tackle-positionerne.

En swing tackle er typisk holdets primære reserve på både venstre- og højre tackle, og det vil kræve noget af en træningslejr for Nielsen, hvis han skal erobre den tjans.

Derfor er en rolle som dybdespiller er nok mere realistisk at stræbe efter, og John Shipley pegede i interviewet på, hvilke områder Nielsen skal vise sig frem på, hvis han skal sikre sig en plads i truppen.

– Når han er på banen, så skal man som fan holde øje med, hvordan han bevæger fødderne i kasteblokeringerne, og hvor god han er til at spille aggressivt og flytte folk i løbespillet. Hvis han gør det godt på de parametre, så har han måske en god chance.

Hele interviewet med Shipley om Steven Nielsen kan læses her.

Selv hvis Nielsen ikke klarer sig gennem nåleøjet, så må de enkelte hold også knytte op til 10 spillere til deres ‘træningstrup’. Det kan blive Nielsens plan b, hvis ikke han i første omgang kan bide sig fast i Jaguars’ 53-mands trup.

Læs også: Jaguars er den ideelle situation for Steven Nielsen