En af draftens helt store navne, Tua Tagovailoa, gik ind til combinen med store spørgsmålstegn ved hans skadessituation. Nu er der dog positive meldinger.

Inden 2019-sæsonen florerede sætningen “Tank for Tua” i NFL-mediemøllen. Særligt Miami Dolphins fik det klistret på sig. Men sådan skulle det ikke gå. Den nu tidligere Alabama-quarterback led nemlig en grim hofteskade i kampen mod Mississippi State University i efteråret. Det satte straks spørgsmålstegn ved Tagovailoa. Skulle han vende tilbage til Alabama? Ville han falde i draften? Skulle han sidde ude i et år for det hold, der tog ham?

Glade delfiner

Siden da har bekymringerne, og de nævnte rygter, spredt sig som steppebrand, og der blev endda snakket om, at han skulle sidde ude i en sæson for at hele helt. Så der var en del cheftrænere og general managers, der sad med øjnene limet til lægernes gennemgang af Tagovailoa. Og de var overvejende meget positive, ifølge NFL Networks Ian Rapoport. Det har nok givet stjerner i øjnene hos nogle NFL-hold, særligt Dolphins, der siden Tua indtræden på den nationale scene i mesterskabskampen mod Georgia, har været rygtet som slemt glade for Alabama-quarterbacken.

Kan måske træne snart

Selvom meldingerne er positive, så vil det være overraskende, hvis Tagovailoa kommer på grønsværen til Alabamas pro day d. 24 marts. Han vil i stedet afholde sin egen pro day d.9 april, hvilket er godt to uger før draften.

Spænding i toppen

Med de positive meldinger bliver det unægteligt lidt sjovere, når vi rammer d. 23 april, hvor draftens første runde løber af stablen. Det er nemlig kun Bengals, der sidder på det første valg, som har et åbenlyst quarterback-behov i top 3. Både Dolphins med femtevalget og Chargers med syvendevalget mangler en fremtidig quarterback, så vi kan se en situation, hvor et af de to hold vil forsøge at handle med Redskins, Lions eller Giants, hvor Lions og Giants er de mest åbenlyse forhandlingspartnere.

Læs mere: Combine-optakt: Disse spillere skal bevise noget

Det er derfor ikke kun gode nyheder for Tua, men også for os, der elsker draften. Det bliver spændende at se, om et hold vil sikre sig muligheden inden draften, og sikre sig enten Tua eller Oregons Justin Herbert.