Den første runde i college football er nu overstået og vi bringer her en gennemgang af de største kampe. Strukturen i gennemgangen er baseret på top 25 ranglisten fra Associated Press.

Husk, at du kan se de næste college kampe med ESPN Player – som du kan prøve gratis i en uge ved at klikke her.

Dette billede har en tom ALT-egenskab (billedbeskrivelse). Filnavnet er ESPNplayer-8bit-CFB-930x180-DD-1024x198-1.jpg

Holdene fra top 10

#14 Miami Hurricanes 13, #1 Alabama Crimson Tide 44

En ny sæson, et nyt overlegent Alabama-hold. Det på trods af, at Nick Saban i forårets draft måtte vinke farvel til 21 spillere, heriblandt store offensive stjerner som Mac Jones og DeVonta Smith. Men det er en vanvittig maskine, som de efterhånden har fået stablet på benene i Tuscaloosa, og afgange til NFL betyder bare lidt mindre, når man år efter år blander sig i kampen om den bedste rekrutteringsklasse. Således har de allerede fundet en gedigen erstatning på quarterback positionen i form af QB Bryce Young, som i sin collegedebut satte en skolerekord for flest kastede touchdowns med 4, hvoraf det sidste kom på en regulær bombe – den kan du se nedenfor.

Læg dertil et af de stærkeste forsvar i landet, som konsekvent fik presset Miami QB D’Eriq King til at skulle hurtigt af med bolden, hvilket igen i år gør Alabama til en af favoritterne til mesterskabet.

Tulane Green Wave 35, #2 Oklahoma Sooners 40

På trods af en imponerende indsats fra Tulane, så trak QB Spencer Rattler og resten af Oklahoma-holdet sig sejrrigt ud af deres første kamp i år. Kampen skulle egentlig være blevet spillet i New Orleans, men måtte på grund af Hurricane Ida rykkes til Gaylord Family – Oklahoma Memorial Stadium i Norman, Oklahoma. ‘Udefansene’ kunne se deres hold spille en middelmådig sæsonåbner, hvor Tulane næsten var i stand til skabe overraskelsen. QB Spencer Rattler, som inden sæsonen var blevet udråbt som en af Heisman-favoritterne, havde en svær dag, som dog endte i to touchdowns med to interceptions til følge. En som havde en bedre dag, det var K Gabe Brkic fra Oklahoma, som gik 3/3 på 50+ forsøg i kampen, herunder et pletskud inden pausen.

#3 Clemson Tigers 3, #5 Georgia Bulldogs 10

Rundens største opgør endte med en sejr til Georgia Bulldogs, som du kan læse mere om her.

Minnesota Golden Gophers 31, #4 Ohio State Buckeyes 45

Ohio State fik en mere end godkendt start på sæsonen, da de i fredags slog Minnesota på TCF Bank Stadium. Sejren betød desuden også, at Ohio State headcoach Ryan Day endnu aldrig har tabt til en B10-modstander. En af grundene til sejren skal findes i debutanten QB C.J. Stroud, som skal forsøge at tage over hvor Justin Fields slap. Dette gjorde han ganske fint med 307 samlede yards og 4 touchdowns, hvor det fjerde kom på et kast til WR Chris Olave, som vi også nævnte i vores sæsonoptakt.

#6 Texas A&M Aggies 41, Kent State Golden Flashes 10

Texas A&M og headcoach Jimbo Fisher indledte deres sæson med sejr over Kent State, som dog var langt fra at være perfekt. Den nye quarterback i College Station, QB Haynes King, fik ikke sin ønskedebut, da han kastede 3 interceptions i en kamp, som Texas A&M var lang tid om at lukke. Lukket fik de den dog, hvilket blev grundlagt af en stor forsvarspræstation i anden halvleg. Her blev DB Leon O’Neal Jr den store helt med to interceptions, hvoraf en af dem var til huset.

#7 Iowa State Cyclones 16, Northern Iowa Panthers 10

For første gang nogensinde var Iowa State at finde blandt de ti bedste i AP Top 25 inden sæsonen, men deres åbningskamp mod Northern Iowa var langtfra en top præstation værdig. Hjemme på Jack Trine Stadium sled de en 16-10 sejr hjem, som i høj grad skal tilskrives forsvaret, som genererede to turnovers. RB Breece Hall fra Iowa State havde en svær dag, men scorede dog deres enlige touchdown på et 2-yard løb og var for en stund også luftbåren.

#8 Cincinnati Bearcats 49, Miami (OH) RedHawks 14

Cincinnati sejrede i sæsonåbningen med 49-14 over Miami (OH) RedHawks, og fortsætter derfor hvor de slap i sidste sæson, hvor de vandt 9 ud af 10 kampen. Kampen var desuden det 125. møde mellem de to rivaler, som nu står lige i det historiske regnskab med 59 sejre hver og 7 uafgjorte. Cincinnatis store profil var QB Desmond Ridder, som ramte på 80 procent af hans kast med 295 yards og fire touchdowns i luften samt et på jorden til følge. Der var aldrig tvivl om udfaldet i kampen, som allerede i pausen så afgjort ud, da Cincinnati kunne gå i omklædningsrummet med en 35-0 føring.

Florida State Seminoles 38, #9 Notre Dame Fighting Irish 41

Rundens sidste store kamp endte med en sejr til headcoach Brian Kelly og resten af Notre Dame-mandskabet, men også kun lige akkurat. Kampen måtte ud i overtid efter et imponerende Florida State comeback, som ellers var bagud 38-20 da fjerde quarter begyndte, før K Jonathan Doerer kunne sparke sejren hjem fra 41 yards. Notre Dames forsvar var deres svageste enhed på dagen, men genererede dog flere spektakulære spil, heriblandt tre turnovers. S Kyle Hamilton, som forventes at gå tidligt i næste års draft, stod for to af disse. Desuden bød kampen på et gensyn til Florida State QB Mackenzie Milton, som fik comeback efter hans forfærdelige skade, som han pådrog sig for næsten tre år siden, da han spillede for UCF. Kampen vil nok primært blive husket for et meget specielt citat, som Brian Kelly ytrede efter kampen.

Virginia Tech Hokies 17, #10 North Carolina Tar Heels 10

North Carolina fik en forfærdeligt start på sæsonen, da de på Lane Stadium tabte med 17-10 til Virginia Tech, som ikke engang var rangeret som et af de bedste 25 hold. QB Sam Howell, som inden sæsonen var blevet nævnt som en af Heisman-favoritterne, havde en skrækkelig aften, hvor kan kastede tre interceptions og blev sacked seks gange. Med tanke på Miami’s spil mod Alabama, så er det måske Virginia Tech, som skal drille Clemson i ACC i år, nu da Notre Dame igen er uafhængige. Kampen på Virginia Tech’s hjemmebane var desuden et gensyn med en af de fedeste introduktioner i college football, nemlig Enter Sandman.

Holdene fra resten af AP Top 25

#11 Oregon Ducks 31, Fresno State Bulldogs 24

#12 Wisconsin Badgers 10, #19 Penn State Nittany Lions 16

#14 Florida Gators 34, Florida Atlantic Owls 14

#15 USC Trojans 30, San José State Spartans 7

UCLA Bruins 38, #16 LSU Tigers 27

#18 Iowa Hawkeyes 34, #17 Indiana Hoosiers 6

#20 Washington Huskies 7, Montana Grizzlies 13

#21 Texas Longhorns 38, #23 Louisiana Ragin’ Cajuns 18

#22 Coastal Carolina Chanticleers 52, The Citadel Bulldogs 14

#24 Utah Utes 40, Weber State Wildcats 17

#25 Arizona State Sun Devils 41, Southern Utah Thunderbirds 14