Han blev hentet ind som en stor forstærkning og bodyguard for quarterback Joe Burrow, men tirsdag sendte Cincinnati Bengals den offensive tacke La’el Collins på porten.

Halvandet år efter at Cincinnati Bengals hentede La’el Collins til klubben som led i en større opgradering af den offensive linje med fokus på at give Joe Burrow bedre beskyttelse, sagde klubben tirsdag farvel og tak.

Collins skrev under med Bengals i marts 2022 og skulle være starter på højre tackle på en spritny linje, der fik tilført nye kræfter hele vejen rundt, efter Bengals havde haft store problemer med Aaron Donald og co. i Super Bowl 56.

Men Collins fik en skidt start på 2022-sæsonen, hvor han havde svært ved at leve op til hypen og den høje løn, men sammen med resten af linjen spillede han sig op i anden halvdel af sæsonen.

Og så skete det, der ikke måtte ske. 1. juledag rev Collins sit forreste korsbånd over i en kamp mod Patriots, og han har været ude siden.

Han er stadig ikke 100% tilbage fra skaden og genoptræner fortsat, men da Bengals hentede venstre tackle Orlando Brown Jr. i free agency, stod skriften på væggen for Collins.

Oprindeligt skulle han konkurrere med Jackson Carman om starterpladsen på højre tackle, men da Brown kom til rykkede Jonah Williams over på højre tackle. Han har set god ud på sin nye position, og det fik altså Bengals til at tage det drastiske valg at fyre Collins efter blot 18 måneder i klubben.

Den 30-årige tackle har været i NFL siden 2015 og havde to år tilbage af sin kontrakt, men har ingen garanterede penge tilbage i kontrakten. Når han er fit for fight igen, kunne han godt blive en attraktiv herre for de klubber, der står og mangler hjælp på den offensive linje.