Det bliver ifølge cheftræner, Matt Nagy, med Andy Dalton og ikke Justin Fields bag center, når Chicago Bears tager hul på sæsonen.

Siden Justin Fields, som mange havde som den næstbedste QB i 2021-draften, faldt til Bears med draftens 11. valg, har fans ønsket, at han startede over den ellers formodede starter, Andy Dalton. Det bliver dog den mangeårige Bengals-QB, der får lov at lægge fra land. Det siger Matt Nagy, som har behov for at se Dalton an i den regulære sæson.

Selvom det måske ikke ligefrem er en overraskelse, at en solid veteran starter sæsonen over en rookie, kan nyheden muligvis skuffe nogle Fields-håbefulde Bears-fans. Spørgsmålet er dog, om beslutningen ikke i højere grad skyldes, at man vil skåne Fields og skabe den bedst mulige situation for ham, når han på et tidspunkt indtager starterrollen, end det skyldes holdets kærlighed for Dalton og hans evner. Groft sagt, så betyder 2021 ingenting, hvis Fields viser sig at være fremtidens mand.

Dalton blev indhentet som tiltænkt starter før draften, da man ikke forventede en af de fire bedste QB’s i draften ville være ledige, når man valgte som nummer 11. Det viste sig dog ikke at holde stik, og Bears snuppede Ohio States Justin Fields.

At blive smidt i ilden og møde NFL’s bedste forsvar på udebane i sin første kamp i NFL er vel noget nær den mest ubarmhjertelige start, man kan forestille sig. Denne oplevelse skåner man Fields for, og i stedet smider man den røde riffel ind flammerne. Man har før set, hvor vigtig starten kan være for en rookie quarterback, og det må formodes, den type overvejelser også har medvirket til beslutningen.

At sidde bag ved en veteran som Dalton, kan Fields lære meget af. Samtidig, når Dalton formodentlig bliver bænket pga. mangelde spil og/eller resultater, vil der ikke være en såkaldt quarterback-kontovers, hvor der er delte meninger om hvem, der bør starte. Fra dette øjeblik vil Fields have gavn af den fulde støtte fra alle sider.

Chicago Bears indleder deres sæson i Los Angeles d. 12. september, hvor de møder Rams i årets første Sunday Night-opgør.