Hver uge kan du her på Gul klud se vores MVP-termometer, hvor du finder de varmeste kandidater i forhold til at hive prisen hjem som ligaens mest værdifulde spiller.

Det er nu, at afgørelsen skal falde. Spillerne har gjort, hvad de kan, for at bringe sig selv i spil til den fornemme titel. Der kan ikke kastes flere kast, løbes flere løb eller gribes flere bolde.

Sidste spillerunde var en relativt stille dag på kontoret for alle favoritterne, og der blev derfor ikke rykket meget på den endelige stilling. Patrick Mahomes, Joe Burrow og Josh Allen krydsede alle 200 yards, mens Allen var eneste med mere end ét touchdown.

Prøv NFL GamePass gratis

Hos Minnesota Vikings blev Justin Jefferson igen holdt fra fadet, og Jalen Hurts måtte endnu engang se til fra Eagles sidelinje på grund af sin skade.

Med alt det sagt, så lad os tage et kig på tabellen.

Termometeret er – som altid – inddelt i fire kategorier:
Brandvarm – De spillere, der for alvor slås om den eftertragtede MVP-titel
Varm – Ligger lige udenfor toppen, men presser på
Gløder stadig – De yderste mandater i top 10, som måske kan gøre sig gældende
Slår gnister – viser glimt af storhed, men skal spænde hjelmen resten af sæsonen

Listens formål er ikke at gætte på, hvem der ender hvor i MVP-ræset. Det er mit bud på, hvordan feltet ser ud lige nu.

Brandvarm

1. Patrick Mahomes, QB, Kansas City Chiefs (-)

Mahomes kastede bolden 26 gange, hvilket var færreste antal i sæsonen. Han ramte på 18 (3. færrest i sæsonen) for 202 yards (færrest i sæsonen) og et touchdown (også færrest).

Det var altså en meget stille dag i Las Vegas, hvor divisionsrivalerne fra Raiders blev sendt hjem med et nederlag i bagagen.

Med sejren sikrede Chiefs sig førsterundeseedet, hvilket giver en uges pause og hjemmebanefordel gennem slutspillet, og Mahomes har med al sandsynlighed sikret sig MVP-titlen for anden gang i sin karriere.

Varm

2. Joe Burrow, QB, Cincinnati Bengals (-)

Burrow og Bengals gjorde det af med Ravens i den sidste kamp og undgik dermed det vanvittige scenarie, hvor holdene skulle slå mønt for at bestemme hjemmebaneholdet.

Ravens gjorde også mere ud af at spare spillerne til revancheopgøret på søndag, hvor Ravens igen rejser til Cincinnati for at spille første runde af slutspillet. Flere profiler blev sparet, og der var derfor meget lidt tvivl om udfaldet af kampen.

Burrow Havde ikke en af sine bedste kampe, men må stadig anses som førsteudfordrer til Mahomes.

3. Josh Allen, QB, Buffalo Bills (+1)

Josh Allen og Buffalo Bills slog New England Patriots med 35-23. De tre af Bills touchdowns kom via Allens arm i en solid præstation mod et af ligaens bedre forsvar – den eneste finger, der kan sættes på Allens kamp, var den ærgerlige interception, som han kastede i slutningen af første halvleg.

Allen kastede et hasarderet kast på tredje down i Patriots territorie, hvor han i stedet kunne have holdt på bolden og sikret holdet muligheden for et field goal, men i stedet kastede han under tungt pres, og ramte en helt fri Devin McCourty.

Det har været op og ned for Allen i år – men i hans hoved er det nok også lige meget, hvis Bills skulle ende med at vinde deres første Super Bowl nogensinde.

Gløder stadig

4. Justin Jefferson, WR, Minnesota Vikings (+1)

Jefferson var på vej til en af de mest dominerende sæsoner for en wide receiver nogensinde, indtil Jefferson i de sidste to kampe blev lukket totalt ned.

I de to kampe blev det til fem grebne bolde for 53 yards – og det var efter at han i de tre foregående kampe havde grebet sammenlagt 35 bolde for 479 yards og to touchdowns.

Det blev en lunken afslutning på en ellers brandvarm sæson.

5. Jalen Hurts, QB, Philadelphia Eagles (-2)

På trods af en skade måtte Jalen Hurts træde til som redningsmand for Eagles mod divisionsrivalen fra New York Giants. En sejr var vigtig for at bevare 1.-seed i NFL, få en friuge og hjemmebane hele vejen til og med NFC-finalen. Men det er næsten hans fravær, der var vist, hvor vigtig han er for Eagles. Uden ham tabte de to kampe, med ham er de 14-1.

Hurts spillede kampen i smerter men forventes at blive helt klar til Eagles første kamp i slutspillet, som spilles i divisionsrunden. Her venter den lavest-seedede modstander, der er tilbage, som dog højst bliver 4. seed Buccaneers og kan blive 6-seedede Giants igen, hvis de slår Vikings på søndag.