Terry Fontenot er ny general manager hos Atlanta Falcons. Fontenot kommer til klubben efter 18 år hos divisionsrivalerne New Orleans Saints, der modtager to tredjerundevalg i kompensation

Den blot 40-årige Terry Fontenot bliver Atlanta Falcons nye general manager. Det offentliggjorde klubben tirsdag.

Fontenot var også i søgelyset hos Detroit Lions, Jacksonville Jaguars og Denver Broncos, der alle havde haft ham til jobinterview. Det blev dog Falcons, der i sidste ende fik Fontenots underskrift.

Prøv NFL GamePass gratis

Med ansættelsen har Falcons nu fået styr på de to vigtigste stillinger på ledelsesgangene, efter man i sidste uge kunne præsentere Arthur Smith som ny cheftræner.

Terry Fontenot er opvokset i Louisiana og spillede college football for Tulane University i New Orleans. Hans NFL-karriere startede med en praktikplads i Saints’ marketingafdeling i 2003, hvorefter han i de følgende 18 år arbejdede sig op til stillingen som holdets “vicepræsident og assisterende general manager”.

Fontenot kommer på en svær opgave hos Atlanta Falcons, der så småt skal begynde at overveje tiden efter Matt Ryan, samtidig med at holdet skal have styr på sin økonomiske situation.

Falcons forventes at overskride 2021-lønloftet med 24 millioner dollar, hvilket er den tredje højeste overskridelse af budgettet i NFL.

Derfor skal Fontenot og kompagni i gang med at fritstille spillere og omstrukturere kontrakter, så klubbens lønbudget stemmer inden ligaens deadline den 17. marts.

Kompensationsvalg til Saints

Selvom New Orleans Saints altså må sige farvel til Fontenot, så giver hans afsked klubben flere valg i de kommende drafts.

Ligaen vedtog i november en regel, der betyder, at ethvert hold som mister en minoritetstræner eller leder, fordi vedkommende bliver ansat som cheftræner eller general manager i en anden klub, får tildelt et ekstra tredjerundevalg i de to kommende drafts.

Da der er tale om kompensationsvalg, vil de være placeret efter de originale 32 draftvalg i tredje runde. I bedste tilfælde vil Saints derfor få draftvalg nummer 33 i tredje runde af både 2021-draften og 2022-draften.

Idéen bag regelændringen er at få flere minoriteter blandt beslutningstagerne i ligaen. Selvom næsten 70% af spillerne i NFL er sorte, er der blot fire sorte general managers og tre sorte cheftrænere i ligaen.