Atlanta Falcons fandt fredag deres nye headcoach, og det blev den meget eftertragtede Arthur Smith.

Den nu tidligere offensive koordinator for Tennessee Titans Arthur Smith har gennem de sidste to sæsoner imponeret med sin evne til at få både Derrick Henry og Ryan Tannehill til at blomstre.

Han må også have imponeret Atlanta Falcons for han sikrede sig jobbet som klubbens headcoach via to online interviews.

Prøv NFL GamePass gratis

Han overtager for Dan Quinn, der i sine fem sæsoner i spidsen for klubben førte klubben til Super Bowl en enkelt gang, men ellers var ganske middelmådig med 43 sejre og 42 nederlag i grundspillet. Han blev fyret efter Falcons begyndte 2020-sæsonen 0-5. Raheem Morris overtog posten og efter en fin start endte han med 7 nederlag og 4 sejre i klubbens sidste 11 kampe.

Falcons ville have Arthur Smith. Det kan der ikke herske nogen tvivl om, men de var nødt til at vente, indtil Titans var slået ud af slutspillet, inden de kunne fuldføre interview-processen og offentliggøre ham som ny træner.

Han stod i spidsen for et angreb, der havde det svært mod Ravens sidste weekend, men ellers så runningback Derrick Henry løbe for 2000 yards, som blot den syvende spiller i historien.

Arthur Smith er football-coach, han er 38 år gammel, og så er han søn af en af USAs rigeste mænd, grundlæggeren af pakkefirmaet FedEx, Fred Smith.

Arthur spillede selv football på college-niveau for North Carolina Tarheels, hvor han var offensive lineman og har arbejdet sig op gennem trænerækkerne, efter han begyndte karrieren hos Washington Redskins i 2006.

Han kom til Titans i 2011, hvor han blandt andet stod i spidsen for den offensive linje og holdets tight ends, og også arbejdede sammen med offensive coordinator Matt Lafleur, som siden blev headcoach for Packers.

Smith kører sin egen version af Lafleurs system, som er meget populært i NFL i disse år, og som også Rams og 49ers kører, og som Jets kommer til at køre med deres nye trænerstab.

Dermed kommer Falcons tilbage til et system, der minder meget om det, der bragte dem i Super Bowl, da Kyle Shanahan styrede angrebet. En Super Bowl Falcons som bekendt tabte til Patriots i overtime.

Falcons må vente lidt med at offentliggøre deres nye General Manager (sportschef, red.), men det er en offentlig hemmelighed, at det bliver Terry Fontenot, der kommer til fra Saints, som dog lige skal tabe i slutspillet før det jobskifte bliver officielt.