Han var en af de mest eftertragtede head-coach-kandidater, og nu skal Robert Saleh være ny boss i New York Jets.

Saleh har skabt et stort navn for sig selv gennem de sidste par sæsoner, hvor hans giftige forsvar og hans attitude på sidelinjen har gjort ham til en populær figur i San Francisco.

Nu skifter den 41-årige træner dog titlen som defensive coordinator for 49ers ud med titlen som headcoach for New York Jets.

Og de glæder sig i Jets-land, hvor den lokale sladderblads-avis NY Post blot beskrev ham med følgende sætning: “Tænk på Saleh på denne måde: Han er anti-Adam Gase”.

Men hvor Saleh nok kommer fra en position med fokus på den defensive side af bolden, så er det hans kvaliteter som menneske og motivator, der fik Jets til at slikke sig om munden.

General Manager Joe Douglas ledte efter en træner, der kunne føre hele holdet i den rigtige retning og ikke kun fokusere på den ene eller anden side af bolden. Det føler Jets, de får i Saleh.

Samtidig forventes Saleh at lokke 49ers passing game coordinator med sig til New York. Mike LaFleur skal være offensive coordinator, og ja – han er lillebror til Packers headcoach Matt LaFleur, der i weekenden spiller playoff-kamp på hjemmebane.

Saleh har underskrevet en femårig aftale med klubben, og hans første store opgave bliver sammen med LaFleur at finde ud af, hvad Jets gør på quarterback-positionen. Beholder de Sam Darnold eller går de i en anden retning?