Aftenens andet Thanksgiving-opgør finder sted i Dallas, hvor Cowboys møder Las Vegas Raiders.

Dallas Cowboys blev det andet hold efter Detroit Lions, som fik de facto ejerskab over Thanksgiving-programmet. Det startede i 1966 som led i Cowboys’ kommercielle bestræbelser på at blive et landsdækkende foretagende. Og Cowboys leverede varen, da de besejrede Browns med 26-14 foran et – på daværende tidspunkt – rekordstort publikum à 80.259 tilskuere på Cotton Bowl Stadium.

Det er andet år i træk, at Jerry Jones’ mandskab har Thanksgiving-revanche til gode efter, at man led et tåkrummende nederlag på 41-16 til Washington Football Team i fjor. Antonio Gibson var ganske enkelt for stor en mundfuld for Cowboys’ forsvar, da han løb og greb bolde for 136 yards og tre scoringer.

Men det er ikke forhåndsgivet, at Cowboys kommer tilbage på sporet. På det seneste har angrebet været skiftevis harmløst og hamrende effektivt – og i 11. spillerunde fik angrebet ørerne i Kansas City Chiefs’ efterhånden velsmurte forsvarsmaskine, der holdt Cowboys til ni point og 276 offensive yards.

I aften møder de Las Vegas Raiders, der ganske vist har tabt tre kampe i træk, men fortsat ligger til i det uhyre tætte slutspilsræs i AFC. Senest tabte Raiders med 32-13 til Cincinnati Bengals, der scorede på syv af 10 angrebsserier og generelt var fysisk overlegne.

Læs også: Thanksgiving-optakt – Detroit Lions vs. Chicago Bears

Seneste nyt på skadesfronten

Hvis Dallas Cowboys’ angreb skal genfinde formen, er det strengt nødvendigt, at CeeDee Lamb bliver sin hjernerystelse kvit, som han pådrog sig mod Kansas City Chiefs i søndags. Det skyldes især, at Dak Prescott i forvejen må se bort fra Amari Cooper, der er smittet med coronavirus.

De to receivere – CeeDee Lamb og Amari Cooper – har været fundamentale for Dallas Cowboys’ angrebsmæssige succes i 2021. Foreløbigt står de to noteret for 1.323 grebne yards og 11 touchdowns ud af Dak Prescotts 2.557 og 20 ditto.

Endelig skal det fremhæves, at Cowboys forventes at have Tyron Smith tilbage efter, at den dygtige offensive tackle har misset de seneste tre kampe med ankelproblemer. Smiths eventuelle tilbagevenden bliver en saltvandsindsprøjtning for Cowboys’ offensive linje – eftersom Smith rangeres som den fjerde bedst spillende offensive linjespiller i NFL af Pro Football Focus.

Gæsterne fra Las Vegas har foreløbigt meldt linebacker Nick Kwiatkoski ude med en ankelskade, mens der er tvivl om startende guard John Simpson, som døjer med en ribbensskade.

Læs også: Thanksgiving-optakt – New Orleans Saints vs. Buffalo Bills

Hold øje med…

Indtager Cowboys’ funklende forsvarsstjerner den store scene?

Trevon Diggs og Micah Parsons har været to af mest spektakulære forsvarsspillere i indeværende sæson – og tilsammen symboliserer de Dallas Cowboys’ genrejste forsvar. Foreløbigt har Trevon Diggs grebet flest interceptions (otte) i NFL, mens Micah Parsons flyver rundt som et missil og har leveret 58 tacklinger, otte sacks og to forsvarede kast i 10 kampe.

Men de to spillere har også det til fælles, at de tager store chancer i deres spil – for netop at skabe de potentielt kampafgørende spil. Umiddelbart råder Raiders over flere dygtige spillere, som kan drage fordel heraf – bl.a. i form af Darren Waller og den vævre receiver Hunter Renfrow, som har grebet seks touchdowns tilsammen i 2021.

Der skal imidlertid helt andre boller på suppen, end det var tilfældet i Raiders’ nederlag i søndags. Derek Carr ramte kun på 19 af 27 kast, mens 14 af de vellykkede bolde gik til enten tight ends eller runningbacks. Og med respekt for Josh Jacobs, Kenyan Drake og Foster Moreau, så er det ikke noget mønster, som bør sætte kampen over styr for Dallas Cowboys. 

Hvordan vil Kellen Moore angribe Las Vegas Raiders?

Som tidligere nævnt bliver det et relativt amputeret Cowboys-angreb, der møder til start i aften. Derfor bliver det interessant at se, hvordan Cowboys’ offensive koordinator Kellen Moore vil angribe Las Vegas Raiders.

For eksempel er det oplagt, at Moore udnytter Raiders-forsvarets manglende evne til at stoppe løbespillet. Hidtil har Raiders tilladt 132,1 løbede yards pr. kamp, hvilket er fjerde dårligst i NFL. Dertil råder Cowboys over en ganske slagkraftig duo i form af Ezekiel Elliott og Tony Pollard. De to har tilsammen løbet for 1.190 yards og otte scoringer, mens de ligeledes har gjort skade i kastespillet med 428 grebne yards.

Og selvom det er relativt længe siden, at vi har set Ezekiel Elliott præstere på et kontinuerligt højt niveau, har han for vane at levere varen i forbindelse med Thanksgiving. I fire Thanksgiving-kampe har Elliott løbet og grebet bolde for 439 yards og scoret tre gange. Derfor bør I holde et vågent øje med Elliott, der synes at nyde højtidelighedens rampelys.

Forudsigelse

Det er svært at blive klog på de såkaldte tophold i NFL i år – og særligt Dallas Cowboys har været garant for at bidrage til uforudsigeligheden med to harmløse angrebspræstationer i de seneste tre kampe. Og Amari Cooper fravær samt CeeDee Lambs svigtende helbred er ikke befordrende for denne øvelse.   

I sidste ende tror jeg, at hjemmeholdet tager en vigtig sejr. Las Vegas Raiders’ angreb er ganske enkelt for afhængigt af Darren Wallers evner, mens Cowboys’ angreb – på papiret – er relativt velstillet til at udnytte Raiders’ defensive mangler.

Dallas Cowboys vinder opgøret med 26-20.